yandex

Merkez Bankasıʹndan dolar açıkalaması

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2677+ kez okundu.
 

Merkez Bankasıʹndan dolar açıkalaması

Doların rekor üstüne rekor kırdığı şu günlerde Merkez Bankası'nın açıklamaları merakla bekleniyordu. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, dövizdeki yükselişe “bu bir atak” yorumunu yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kapalı oturumda MB Başkanı Murat Çetinkaya,  milletvekillerine sunum yaparak sorunlarını yanıtladı. BAŞARILI OLDUĞUMUZ SÖYLENEMEZ Milletvekilleri, dolar,euro ve sterlin gibi emitaların tarihi seviyelere tırmanarak tarihi rekorlar kırmasının nedenleri sorarken Murat Çetinkaya,  Rusya’daki dalgalanmaların dövizde hareketlenmere neden olduğunu ifade eden Çetinkaya  “Biz atmamız gereken adımları atıyoruz. Gerektiği zaman gereken adımları atarız” dedi. Ayrıca Çetinkaya  oturumda bir itiraf da bulunuarak “Fiyat istikrarı konusunda başarılı olduğumuz söylenemez” ifadelerini kullandoı   Kaynak:milligazete.com

Doların rekor üstüne rekor kırdığı şu günlerde Merkez Bankası'nın açıklamaları merakla bekleniyordu. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, dövizdeki yükselişe “bu bir atak” yorumunu yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kapalı oturumda MB Başkanı Murat Çetinkaya,  milletvekillerine sunum yaparak sorunlarını yanıtladı.

BAŞARILI OLDUĞUMUZ SÖYLENEMEZ

Milletvekilleri, dolar,euro ve sterlin gibi emitaların tarihi seviyelere tırmanarak tarihi rekorlar kırmasının nedenleri sorarken Murat Çetinkaya,  Rusya’daki dalgalanmaların dövizde hareketlenmere neden olduğunu ifade eden Çetinkaya  “Biz atmamız gereken adımları atıyoruz. Gerektiği zaman gereken adımları atarız” dedi.

Ayrıca Çetinkaya  oturumda bir itiraf da bulunuarak “Fiyat istikrarı konusunda başarılı olduğumuz söylenemez” ifadelerini kullandoı

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.