yandex

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor!

EĞİTİM (MG) - Milli Gazete | 13.06.2021 - 20:15, Güncelleme: 13.06.2021 - 20:15 2014+ kez okundu.
 

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor!

Milyonlarca öğrenci gelecek hafta karneleri almaya hazırlanıyor. Büyük çoğunluğu uzaktan eğitimle tamamlanan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında lisede sınıfta kalma olacak mı? İşte ayrıntılar...

Yeni Tip  Koronavirüs salgını nedeniyle Mart 2020'den beri duran yüz yüze eğitim Haziran ayının gelmesiyle birlikte başladı. 18 Haziran'da öğrenciler karnelerini alacak, eğitim ve öğretim yılı ise 1 Temmuz'da sona erecek. Peki bu sene sınıf tekrarı olacak mı? İşte ayrıntılar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ilişkin sene sonu iş ve işlemleri konulu yazıyı hafta içinde 81 ile gönderdi. KARNELER 18 HAZİRAN'DA e-OKUL'DA ERİŞİME AÇILACAK İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgelerine 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan erişebilecek. 1 Temmuz'a kadar eğitim devam edecek. Salgın nedeniyle karne ve başarı belgeleri dijital ortamda verilecek. Basılı halini isteyenlerin okul müdürlüklerine başvurması gerekiyor.  Ardından başlayacak ’Telafide Ben de Varım’ programı 5 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’a kadar sürecek. Yaz boyunca okullar açık olacak. Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerle ilgili ayrıntılara "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek. LİSEDE SINIFTA KALMA OLACAK MI? Ak Parti hükümeti zamanında kaldırılan lisede kalma 2020 yılında yeniden geri getirilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sürecini göz önüne alarak lisede sınıf geçme kriterlerine ilişkin düzenlemeler yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 81 ile gönderdiği ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ilişkin sene sonu iş ve işlemleri konulu yazıya göre; 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere öğrencilerin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne işlenen devam devamsızlık bilgileri dikkate alınmayacak. İlgili mevzuat gereği ders yılı sonunda yapılması gereken şube öğretmenler kurulu toplantılarında öğrencilerin sınıf geçme iş ve işlemleri görüşülmeyecek.  Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler belirlenerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak. Karneler sadece birinci dönem veya her iki döneme ait puanlara göre düzenlenecek. Her iki döneme ait hiç yazılı sınav ya da performans, proje notu olmayanların velileri aranarak, ikinci dönem sınavlarına girmeleri istenecek. Sınava girmeyenler tüm derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan hazırlık öğrencileri de sorumlu olarak 9. sınıfa geçebilecek. 12. sınıfların diplomaları, uzaktan eğitimin sona ereceği 2 Temmuz tarihi esas alınarak düzenlenecek. Başarısız dersi olanlar 21 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında sorumluluk sınavlarına girecek. Mesleki ve teknik liselerde okuyan 12. sınıf öğrencileri de yapamadıkları veya eksik yaptıkları zorunlu stajlarından muaf tutulacak.
Milyonlarca öğrenci gelecek hafta karneleri almaya hazırlanıyor. Büyük çoğunluğu uzaktan eğitimle tamamlanan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında lisede sınıfta kalma olacak mı? İşte ayrıntılar...

Yeni Tip  Koronavirüs salgını nedeniyle Mart 2020'den beri duran yüz yüze eğitim Haziran ayının gelmesiyle birlikte başladı. 18 Haziran'da öğrenciler karnelerini alacak, eğitim ve öğretim yılı ise 1 Temmuz'da sona erecek. Peki bu sene sınıf tekrarı olacak mı? İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ilişkin sene sonu iş ve işlemleri konulu yazıyı hafta içinde 81 ile gönderdi.

KARNELER 18 HAZİRAN'DA e-OKUL'DA ERİŞİME AÇILACAK

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgelerine 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan erişebilecek. 1 Temmuz'a kadar eğitim devam edecek. Salgın nedeniyle karne ve başarı belgeleri dijital ortamda verilecek. Basılı halini isteyenlerin okul müdürlüklerine başvurması gerekiyor. 

Ardından başlayacak ’Telafide Ben de Varım’ programı 5 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’a kadar sürecek. Yaz boyunca okullar açık olacak.

Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerle ilgili ayrıntılara "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

LİSEDE SINIFTA KALMA OLACAK MI?

Ak Parti hükümeti zamanında kaldırılan lisede kalma 2020 yılında yeniden geri getirilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sürecini göz önüne alarak lisede sınıf geçme kriterlerine ilişkin düzenlemeler yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 81 ile gönderdiği ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ilişkin sene sonu iş ve işlemleri konulu yazıya göre;

  • 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere öğrencilerin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne işlenen devam devamsızlık bilgileri dikkate alınmayacak.
  • İlgili mevzuat gereği ders yılı sonunda yapılması gereken şube öğretmenler kurulu toplantılarında öğrencilerin sınıf geçme iş ve işlemleri görüşülmeyecek. 
  • Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler belirlenerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak.
  • Karneler sadece birinci dönem veya her iki döneme ait puanlara göre düzenlenecek.
  • Her iki döneme ait hiç yazılı sınav ya da performans, proje notu olmayanların velileri aranarak, ikinci dönem sınavlarına girmeleri istenecek.
  • Sınava girmeyenler tüm derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan hazırlık öğrencileri de sorumlu olarak 9. sınıfa geçebilecek.
  • 12. sınıfların diplomaları, uzaktan eğitimin sona ereceği 2 Temmuz tarihi esas alınarak düzenlenecek.
  • Başarısız dersi olanlar 21 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında sorumluluk sınavlarına girecek.
  • Mesleki ve teknik liselerde okuyan 12. sınıf öğrencileri de yapamadıkları veya eksik yaptıkları zorunlu stajlarından muaf tutulacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.