yandex

Müzisyen Durul Gence son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 24.10.2021 - 21:58, Güncelleme: 24.10.2021 - 16:36 1125+ kez okundu.
 

Müzisyen Durul Gence son yolculuğuna uğurlandı

Müzisyen Durul Gence son yolculuğuna uğurlandı

ANKARA (AA) - Kanser tedavisi gördüğü hastanede 20 Ekim'de yaşamını yitiren 81 yaşındaki müzisyen Durul Gence, son yolculuğuna uğurlandı.Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden Gence için Cebeci Asri Mezarlığı İsmet Oğultürk Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Durul Gence'nin cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Müzisyen Gence'nin cenazesine, ailesi, yakınları, sevenleri ve sanat dünyasından çok sayıda meslektaşı katıldı.- Müzik hayatına 1954'te başladıGence, 1954'te girdiği Deniz Harp Okulunda davul çalmaya başlayarak müzik hayatına atılmış, 1970'te yaptığı Şeyh Şamil plağı ile ünlenmişti.Okul yıllarında kurduğu müzik topluluğu ve ardından çalıştığı "İstanbul Express" kurduğu "Asia Minor Mission" topluluklarıyla Ajda Pekkan, Rüçhan Çamay, Gönül Yazar, Alpay, Tanju Okan, Ertan Anapa gibi isimlere eşlik eden sanatçı, yurt dışında da Herb Geller, Sonny Sharock, Bertice Reading, Four Pennies, Lili İvanova, Mads Vinding, Peter Bastian, Anders Koppel, Herbie Mann gibi isimlerle çalışmıştı.ODTÜ'de ve Hacettepe Üniversitesinde "İnsan, müzik ve caz" dersleri veren Gence'nin, DG-4 adında bir topluluğu bulunuyordu.Sanatçı, Mart 2005'te 50. sanat yılını kutlamış, Mart 2013'te "Durul, Davul ve Dostları" isimli konserde, Erkut Taçkın, Fatih Erkoç, Nilüfer, Nükhet Duru, Modern Folk Üçlüsü, Özdemir Erdoğan, Timur Selçuk ve Sedat Ergin ile sahneye çıkmıştı.
Müzisyen Durul Gence son yolculuğuna uğurlandı

ANKARA (AA) - Kanser tedavisi gördüğü hastanede 20 Ekim'de yaşamını yitiren 81 yaşındaki müzisyen Durul Gence, son yolculuğuna uğurlandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden Gence için Cebeci Asri Mezarlığı İsmet Oğultürk Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Durul Gence'nin cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Müzisyen Gence'nin cenazesine, ailesi, yakınları, sevenleri ve sanat dünyasından çok sayıda meslektaşı katıldı.

- Müzik hayatına 1954'te başladı

Gence, 1954'te girdiği Deniz Harp Okulunda davul çalmaya başlayarak müzik hayatına atılmış, 1970'te yaptığı Şeyh Şamil plağı ile ünlenmişti.

Okul yıllarında kurduğu müzik topluluğu ve ardından çalıştığı "İstanbul Express" kurduğu "Asia Minor Mission" topluluklarıyla Ajda Pekkan, Rüçhan Çamay, Gönül Yazar, Alpay, Tanju Okan, Ertan Anapa gibi isimlere eşlik eden sanatçı, yurt dışında da Herb Geller, Sonny Sharock, Bertice Reading, Four Pennies, Lili İvanova, Mads Vinding, Peter Bastian, Anders Koppel, Herbie Mann gibi isimlerle çalışmıştı.

ODTÜ'de ve Hacettepe Üniversitesinde "İnsan, müzik ve caz" dersleri veren Gence'nin, DG-4 adında bir topluluğu bulunuyordu.

Sanatçı, Mart 2005'te 50. sanat yılını kutlamış, Mart 2013'te "Durul, Davul ve Dostları" isimli konserde, Erkut Taçkın, Fatih Erkoç, Nilüfer, Nükhet Duru, Modern Folk Üçlüsü, Özdemir Erdoğan, Timur Selçuk ve Sedat Ergin ile sahneye çıkmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.