yandex

Nilüfer Belediyesi'nde Türkçe'miz korunmalı mesajı verildi.

GÜNDEM 25.09.2021 - 11:10, Güncelleme: 25.09.2021 - 11:10 4401+ kez okundu.
 

Nilüfer Belediyesi'nde Türkçe'miz korunmalı mesajı verildi.

Nilüfer'de Kent Konseyi ve Dil Derneği tarafından Türkçe'nin düzgün kullanılmasıyla ilgili 89. Dil Bayramı'na özel etkinlik gerçekleştirildi.

BURSA(İGFA)-  Nilüfer Kent Konseyi'nin Dil Derneği ile birlikte düzenlediği 89. Dil Bayramı etkinliğinde ana dilimiz Türkçe'nin düzgün kullanılması gerektiği vurgulandı. Dil Etkinliğinde Atatürk'ün Türk dili yaptığı çalışmalara değinen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Atatürk’ün de söylediği gibi dil, uluslaşmanın en temel faktörlerinden biridir ve kültürden ayrı düşünülemez. Dille birlikte gelişen bir diğer şey de bağımsızlıktır. Çünkü uluslar, ancak özgür ve bağımsız olduklarında kendilerine ait bir dil kullanabilmişlerdir. Tarihe dönüp baktığımızda kendi dilini ve kendi kültürünü koruyamayan toplumların kolayca başka kültürlerin buyruğu altına girdiğini görürüz. Bugün Dil Bayramı’nın 89 yıl dönümünü kutluyoruz ve Türk dili maalesef gittikçe yozlaşıyor. Türkçenin korunması konusunda hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da yanımızda olmasını diliyoruz” dedi. Etkinliği düzenleyen Dil Derneği Başkanı Bursa Temsilcisi Pelin Yılmaz, “Dilimizin yozlaşmasına engel olmalıyız ve güzel kullanmalıyız. Biz dernek olarak bu konuda oldukça hassasiyet gösteriyoruz. Dilimiz bizim kimliğimizdir. Nilüfer Belediyesi’ne de dilimizin korunmasına yönelik yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz”
Nilüfer'de Kent Konseyi ve Dil Derneği tarafından Türkçe'nin düzgün kullanılmasıyla ilgili 89. Dil Bayramı'na özel etkinlik gerçekleştirildi.

BURSA(İGFA)-  Nilüfer Kent Konseyi'nin Dil Derneği ile birlikte düzenlediği 89. Dil Bayramı etkinliğinde ana dilimiz Türkçe'nin düzgün kullanılması gerektiği vurgulandı.

Dil Etkinliğinde Atatürk'ün Türk dili yaptığı çalışmalara değinen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Atatürk’ün de söylediği gibi dil, uluslaşmanın en temel faktörlerinden biridir ve kültürden ayrı düşünülemez. Dille birlikte gelişen bir diğer şey de bağımsızlıktır. Çünkü uluslar, ancak özgür ve bağımsız olduklarında kendilerine ait bir dil kullanabilmişlerdir. Tarihe dönüp baktığımızda kendi dilini ve kendi kültürünü koruyamayan toplumların kolayca başka kültürlerin buyruğu altına girdiğini görürüz. Bugün Dil Bayramı’nın 89 yıl dönümünü kutluyoruz ve Türk dili maalesef gittikçe yozlaşıyor. Türkçenin korunması konusunda hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da yanımızda olmasını diliyoruz” dedi.

Etkinliği düzenleyen Dil Derneği Başkanı Bursa Temsilcisi Pelin Yılmaz, “Dilimizin yozlaşmasına engel olmalıyız ve güzel kullanmalıyız. Biz dernek olarak bu konuda oldukça hassasiyet gösteriyoruz. Dilimiz bizim kimliğimizdir. Nilüfer Belediyesi’ne de dilimizin korunmasına yönelik yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.