yandex

'Nükleer Kanun' TBMM'den geçti

TÜRKİYE 06.03.2022 - 10:40, Güncelleme: 06.03.2022 - 10:40 1790+ kez okundu.
 

'Nükleer Kanun' TBMM'den geçti

Nükleer enerjiye ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.ANKARA (İGFA) - Meclis'te nükleer enerji mesaisi hafta sonu devam etti. Genel Kurul'da kabul edilen kanun teklifi ile nükleer enerji işletmelerinin yasal alt yapısı oluşturuldu. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 29 maddelik teklifle nükleer enerji alanında işletmecilerin ve devletin sorumluluklarına ilişkin yasal çerçeve çizildi. Buna göre Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan yetki almadan faaliyet yürütemeyeceği netleşirken, Türkiye'nin egemenlik alanı dışında yürütülen bir faaliyet sırasında ortaya çıkan radyoaktif atıkların Türkiye sınırları içine sokulamayacağı konuları da belirlendi. Ayrıca yetkisiz ve lisanssız nükleer faaliyet yürütenlere 1 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile 136 milyon liraya kadar para cezası verilebileceği kaydedildi. https://twitter.com/TBMMGenelKurulu/status/1500104569896030213

Nükleer enerjiye ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

ANKARA (İGFA) - Meclis'te nükleer enerji mesaisi hafta sonu devam etti. Genel Kurul'da kabul edilen kanun teklifi ile nükleer enerji işletmelerinin yasal alt yapısı oluşturuldu.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 29 maddelik teklifle nükleer enerji alanında işletmecilerin ve devletin sorumluluklarına ilişkin yasal çerçeve çizildi. Buna göre Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan yetki almadan faaliyet yürütemeyeceği netleşirken, Türkiye'nin egemenlik alanı dışında yürütülen bir faaliyet sırasında ortaya çıkan radyoaktif atıkların Türkiye sınırları içine sokulamayacağı konuları da belirlendi.

Ayrıca yetkisiz ve lisanssız nükleer faaliyet yürütenlere 1 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile 136 milyon liraya kadar para cezası verilebileceği kaydedildi.

https://twitter.com/TBMMGenelKurulu/status/1500104569896030213
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.