yandex

Polis sahaya indi… Ama bu sefer farkındalık için

HAYATA DEĞER KATANLAR (BBH) - Haber Merkezi | 16.10.2021 - 18:32, Güncelleme: 16.10.2021 - 18:47 1863+ kez okundu.
 

Polis sahaya indi… Ama bu sefer farkındalık için

15 Ekim Dünya Beyaz Baston görme engelliler ve güvenlik günü dolayısıyla Konya’da faaliyet gösteren Meram Görme Engelliler Spor Kulübü ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü personeli arasında dostluk ve empati Futsal maçı düzenlendi.

Meram Görme Engelliler Spor Kulübü az gören sporcuları ile Konya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ve Çevik Kuvvet personeli arasında 15 Ekim beyaz baston ve güvenlik günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir maç düzenlendi. Meram Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları Polis ekiplerini Selçuk üniversitesi yerleşkesinde yer alan 75. Yıl kapalı spor salonunda konuk etti. Protokol de ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman ŞAHİN, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Talat ARSLAN, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J.Per.Alb. Mümtaz GÜNEŞ, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Başkomiser Erkan TÜRKYILMAZ, Büyükşehir Belediyesi ENDEM Hizmetleri Yetkilisi Mehmet EROL, Anadolu Kartalları Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu,  Rumi Görme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu hazır bulundu ayrıca kulüp sporcuları, üyeleri, yakınları ve Toplum destekli polis, Çevik kuvvet, polis özel harekât, yunuslar, trafik ekipleri izleyici olarak yerlerini aldılar. Maç başlamadan ikli takım oyuncuları sahaya çıkarak “Spor Engel Tanımaz.” yazan bir pankart açıp büyük bir alkış topladılar.  Daha protokol sahaya inerek sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdiler ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman ŞAHİN 15 Ekim Dünya beyaz baston görme engelliler ve güvenlik gününü ile ilgili kısa bir konuşma yapıp görme engelli sporcuların son zamanlarda kendilerinden ve başarılarından sıkça bahsettirdiğini ve başarıların gurur verici olduğuna değindi konuşmanın ardından protokol ile birlikte santra çizgisine gelerek başlama vuruşunu beraber yaptılar. Yirmişer dakikalık 2 yarıdan oluşan maçta renkli görüntüler de ortaya çıktı çok çekişmeli geçen dostluk maçında tabi ki kazanan dostluk oldu. Maçta T.F.F.G.H.D. Konya Şubesi Hakemlerinden İsmail ÖZMEN düdük çaldı. Etkinlik sonunda hep birlikte aile fotoğrafı çekilip izleyicilere ve çocuklara polis mensupları tarafından şapka hediye edildi.
15 Ekim Dünya Beyaz Baston görme engelliler ve güvenlik günü dolayısıyla Konya’da faaliyet gösteren Meram Görme Engelliler Spor Kulübü ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü personeli arasında dostluk ve empati Futsal maçı düzenlendi.

Meram Görme Engelliler Spor Kulübü az gören sporcuları ile Konya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ve Çevik Kuvvet personeli arasında 15 Ekim beyaz baston ve güvenlik günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir maç düzenlendi. Meram Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları Polis ekiplerini Selçuk üniversitesi yerleşkesinde yer alan 75. Yıl kapalı spor salonunda konuk etti. Protokol de ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman ŞAHİN, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Talat ARSLAN, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J.Per.Alb. Mümtaz GÜNEŞ, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Başkomiser Erkan TÜRKYILMAZ, Büyükşehir Belediyesi ENDEM Hizmetleri Yetkilisi Mehmet EROL, Anadolu Kartalları Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu,  Rumi Görme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu hazır bulundu ayrıca kulüp sporcuları, üyeleri, yakınları ve Toplum destekli polis, Çevik kuvvet, polis özel harekât, yunuslar, trafik ekipleri izleyici olarak yerlerini aldılar.

Maç başlamadan ikli takım oyuncuları sahaya çıkarak “Spor Engel Tanımaz.” yazan bir pankart açıp büyük bir alkış topladılar.  Daha protokol sahaya inerek sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdiler ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman ŞAHİN 15 Ekim Dünya beyaz baston görme engelliler ve güvenlik gününü ile ilgili kısa bir konuşma yapıp görme engelli sporcuların son zamanlarda kendilerinden ve başarılarından sıkça bahsettirdiğini ve başarıların gurur verici olduğuna değindi konuşmanın ardından protokol ile birlikte santra çizgisine gelerek başlama vuruşunu beraber yaptılar. Yirmişer dakikalık 2 yarıdan oluşan maçta renkli görüntüler de ortaya çıktı çok çekişmeli geçen dostluk maçında tabi ki kazanan dostluk oldu. Maçta T.F.F.G.H.D. Konya Şubesi Hakemlerinden İsmail ÖZMEN düdük çaldı.

Etkinlik sonunda hep birlikte aile fotoğrafı çekilip izleyicilere ve çocuklara polis mensupları tarafından şapka hediye edildi.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.