yandex

RTÜK'ten Tele 1'e idari para ve program durdurma cezası

TÜRKİYE 24.01.2022 - 13:30, Güncelleme: 24.01.2022 - 13:30 1746+ kez okundu.
 

RTÜK'ten Tele 1'e idari para ve program durdurma cezası

RTÜK, Sedef Kabaş’ın sözleri dolayısıyla Tele 1'e idari para cezası ve program durdurma cezası verdi.ANKARA (İGFA) - Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Sedef Kabaş’ın sözleriyle “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla Tele 1’e yüzde 5 idari para, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Uğur Dündar’ın ifadeleri nedeniyle de yüzde 3 idari para cezasına oy çokluğuyla hükmedildi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kurul toplantısının ardından yaptığı açıklamada, RTÜK kararı uyarınca Demokrasi Arenası programı 5 kez yayınlanamayacağı, aynı dönemde Uğur Dündar'ın da ne TELE1’de, ne de başkaca bir kanalda program yapamayacağını bildirdi. TELE1 bu yıl içinde yasanın 8/1/b bendinden bir ceza daha alırsa bu kez kanalın yayını 10 gün boyunca durdurulacak; RTÜK’ün belirlediği yayınları yapacak. Kanal 3. Kez aynı maddeden ceza alırsa lisansı iptal edilecek. Yani fişi çekilecek ve kanalın ekranı tamamen karartılacak!

RTÜK, Sedef Kabaş’ın sözleri dolayısıyla Tele 1'e idari para cezası ve program durdurma cezası verdi.

ANKARA (İGFA) - Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Sedef Kabaş’ın sözleriyle “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla Tele 1’e yüzde 5 idari para, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Uğur Dündar’ın ifadeleri nedeniyle de yüzde 3 idari para cezasına oy çokluğuyla hükmedildi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kurul toplantısının ardından yaptığı açıklamada, RTÜK kararı uyarınca Demokrasi Arenası programı 5 kez yayınlanamayacağı, aynı dönemde Uğur Dündar'ın da ne TELE1’de, ne de başkaca bir kanalda program yapamayacağını bildirdi.

TELE1 bu yıl içinde yasanın 8/1/b bendinden bir ceza daha alırsa bu kez kanalın yayını 10 gün boyunca durdurulacak; RTÜK’ün belirlediği yayınları yapacak. Kanal 3. Kez aynı maddeden ceza alırsa lisansı iptal edilecek. Yani fişi çekilecek ve kanalın ekranı tamamen karartılacak!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.