yandex

Sarıgül ve Babacan'dan 'sivil anayasa' çağrısı

SİYASET 09.11.2021 - 15:12, Güncelleme: 09.11.2021 - 15:12 1072+ kez okundu.
 

Sarıgül ve Babacan'dan 'sivil anayasa' çağrısı

Ali Babacan başkanlığındaki DEVA Partisi'ni ziyaret eden Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sivil anayasanın oluşmasını arzuladığını belirterek, "Bu anayasa sizin bizim değil herkesin anayasası olmalı" dedi.ANKARA (İGFA) - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sargül, Ali Babacan başkanlığındaki Demokrasi ve Atılım Partisi'ni ziyaret etti. DEVA'nın genel merkezinde yapılan ziyaret sonrasında iki lider ortak basın açıklaması yaptı.  Parti olarak ülkedeki seçim sisteminin adil olmasını benimsediklerini belirten TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin bir an evvel sivil anayasaya kavuşması gerektiğinin altını çizdi. Sarıgül, "Mutlaka 'sizin bizim' değil hepimizin anayasası olmalı" dedi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da parti programlarında sivil anayasa konusuna açıkça yer verdiklerini belirterek, "Normal dönemde sivil anayasaya ihtiyaç var dedik. Kutuplaşmanın azaldığı bir dönemde bir an önce Türkiye'nin parlamenter sisteme dönmesiyle bu çalışmalar hız kazanacaktır. Bunu gönülden arzuluyoruz" diye konuştu.   https://www.youtube.com/watch?v=XmbqMpvsgX4

Ali Babacan başkanlığındaki DEVA Partisi'ni ziyaret eden Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sivil anayasanın oluşmasını arzuladığını belirterek, "Bu anayasa sizin bizim değil herkesin anayasası olmalı" dedi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sargül, Ali Babacan başkanlığındaki Demokrasi ve Atılım Partisi'ni ziyaret etti. DEVA'nın genel merkezinde yapılan ziyaret sonrasında iki lider ortak basın açıklaması yaptı. 

Parti olarak ülkedeki seçim sisteminin adil olmasını benimsediklerini belirten TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin bir an evvel sivil anayasaya kavuşması gerektiğinin altını çizdi. Sarıgül, "Mutlaka 'sizin bizim' değil hepimizin anayasası olmalı" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da parti programlarında sivil anayasa konusuna açıkça yer verdiklerini belirterek, "Normal dönemde sivil anayasaya ihtiyaç var dedik. Kutuplaşmanın azaldığı bir dönemde bir an önce Türkiye'nin parlamenter sisteme dönmesiyle bu çalışmalar hız kazanacaktır. Bunu gönülden arzuluyoruz" diye konuştu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XmbqMpvsgX4

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.