yandex

Savaşla birlikte artan siber saldırılara dikkat!

TEKNOLOJİ 02.03.2022 - 10:35, Güncelleme: 02.03.2022 - 10:35 1565+ kez okundu.
 

Savaşla birlikte artan siber saldırılara dikkat!

Ukrayna'da yaşanan çatışma küresel olarak siber saldırı riskini de artırıyor. İSTANBUL (İGFA) - ESET araştırma ekibi, Ukraynalı mülteciler için fon toplayan kampanyalara yönlendirmeye çalışan mesajlar, dezenformasyon içeren sahte haberler ve kimlik avı e-postalarında artış olduğu konusunda uyarılarını paylaştı. Bunlar, siber suçluların faaliyetlerini kâr etmek ve para kazanmak için kampanyaları hızlı ve etkili bir şekilde hızlandırmaya istekli ve hazır olduklarını gösteriyor. Herhangi bir büyük olay, sahte iletişim izleme uygulamaları, kimlik avı e-postaları ve koruyucu ekipman satan web siteleri siber suçlulara bu fırsatı sağlıyor.   Ukrayna'daki mevcut durum, şirketlerin bir siber güvenlik olayıyla başa çıkmak için planlamalarını ve hazırlıklarını yeniden gözden geçirmeye yöneltiyor. IT yöneticileri ve çalışanları şirketlerinin süreçlerini tekrar kontrol ederek güvenlik risklerini en aza indirmeliler.  Temel siber güvenlik kurallarını herkese hatırlatılması konusunda çağrıda bulunan araştırma ekibi, "Güçlü, güvenli parolalar veya daha da iyisi güçlü tümceler ilkesini uygulayın. Tüm dış erişimde ve yönetici ayrıcalıklarına sahip tüm hesaplar için iki faktörlü kimlik doğrulaması uygulayın. Bu, şirket verilerine geniş erişime sahip uzman kullanıcılar için de göz önünde bulundurulmalıdır.  Yedeklemeleri ve olağanüstü durum kurtarma sistemlerini test edin. Buluttakilerin yanı sıra çevrimdışı yedeklemeleri de sakladığınızdan emin olun. Kullanıcı erişimini denetleyin. Kullanılmayan ve kolayca kapatılabilen açık bir kapı sağlayan bağlantı noktalarını kapatın ve hizmetleri durdurun" uyarılarında bulundu.

Ukrayna'da yaşanan çatışma küresel olarak siber saldırı riskini de artırıyor.

İSTANBUL (İGFA) - ESET araştırma ekibi, Ukraynalı mülteciler için fon toplayan kampanyalara yönlendirmeye çalışan mesajlar, dezenformasyon içeren sahte haberler ve kimlik avı e-postalarında artış olduğu konusunda uyarılarını paylaştı.

Bunlar, siber suçluların faaliyetlerini kâr etmek ve para kazanmak için kampanyaları hızlı ve etkili bir şekilde hızlandırmaya istekli ve hazır olduklarını gösteriyor. Herhangi bir büyük olay, sahte iletişim izleme uygulamaları, kimlik avı e-postaları ve koruyucu ekipman satan web siteleri siber suçlulara bu fırsatı sağlıyor.  

Ukrayna'daki mevcut durum, şirketlerin bir siber güvenlik olayıyla başa çıkmak için planlamalarını ve hazırlıklarını yeniden gözden geçirmeye yöneltiyor. IT yöneticileri ve çalışanları şirketlerinin süreçlerini tekrar kontrol ederek güvenlik risklerini en aza indirmeliler. 

Temel siber güvenlik kurallarını herkese hatırlatılması konusunda çağrıda bulunan araştırma ekibi, "Güçlü, güvenli parolalar veya daha da iyisi güçlü tümceler ilkesini uygulayın. Tüm dış erişimde ve yönetici ayrıcalıklarına sahip tüm hesaplar için iki faktörlü kimlik doğrulaması uygulayın. Bu, şirket verilerine geniş erişime sahip uzman kullanıcılar için de göz önünde bulundurulmalıdır.  Yedeklemeleri ve olağanüstü durum kurtarma sistemlerini test edin. Buluttakilerin yanı sıra çevrimdışı yedeklemeleri de sakladığınızdan emin olun. Kullanıcı erişimini denetleyin. Kullanılmayan ve kolayca kapatılabilen açık bir kapı sağlayan bağlantı noktalarını kapatın ve hizmetleri durdurun" uyarılarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.