yandex

Selçuklu Dayatmacı Belediyecilikte zafere ulaştılar

KONYA (BBH) - Haber Merkezi | 31.03.2022 - 11:48, Güncelleme: 31.03.2022 - 11:48 2420+ kez okundu.
 

Selçuklu Dayatmacı Belediyecilikte zafere ulaştılar

Vatandaşların kendi arazi içerisine yaptıkları hobi evlerini yıkma kararından bir türlü vazgeçmeyen Selçuklu Belediyesi sonunda dediğini yaptı ve vatandaşların evlerini yıkarak kendince zafere ulaştı...

Uzun süredir devam eden Hobi Bahçeleri olayı bir türlü sonuçlanamamış ve Selçuklu Belediyesinin vatandaşların kendi arazi içerisine yaptıkları hobi evlerini yıkma kararından vazgeçmemesi tepkileri beraberinde getirmişti.  Gazete ve TV'lerde dertlerini anlatan ve sorunlarına çözüm yolları arayan Hobi Bahçesi sahibi vatandaşlar bir türlü Selçuklu Belediyesi ile uzlaşamamış ve Belediyeyi yıkma kararından bir türlü vazgeçirememişti. Hükümetin almış olduğu bir kararla hobi bahçe evlerinin yıkım kararı sonrasında belediyeler bu kararı uygulama kararı almışlardı. Ancak vatandaşların tepkisi üzerine Türkiye genelinde geri adım atan belediyeler, yıkım kararından bir süreliğine de olsa vazgeçmişlerdi. Binlerce kişinin mağdur olduğu yıkım kararını, vatandaşlar birçok platformda dile getirmiş, hatta Mevlana meydanı önünde basın açıklaması yaparak AK Parti İl Binası önünde de tepkilerini dile getirmişlerdi.   Hükümet kanadıyla defalarca görüşen mağdurlar, Selçuklu Belediyesi’nin geri adım atmaması üzerine, bu olayı meclise kadar taşımışlardı. İddialara göre, vatandaşların bazı görüşmeler sonucunda yıkım kararının ötelendiği buna rağmen Selçuklu belediyesinin bahçelerine zabıta, polis, itfaiye ve yıkım aracıyla gelerek kendilerini tehdit ettiğini ve kendilerine eziyet ettiklerini dile getirmişlerdi.  Bahçe sahibi vatandaşlar Selçuklu belediyesini yıkma inadından bir türlü vazgeçiremediler ve Belediye ekipleri sabah erken saatlerde alana gelerek Hobi Bahçesi sahiplerinin evlerini başlarına yıktı.  Selçuklu Belediyesinin yanlı ve taraflı bir karar vererek keyfi bir uygulama yaptığını ifade eden Vatandaşlar  ‘Kendi arazimizde, kulübelerimizi yıkmaya çalıştılar aylarca, bu dünyanın birde öbür tarafı var. O kadar insanın ahını alıyorlar. Sonunda evlerimizi bahçelerimizi yıkarak kendilerince zafere ulaştılar. Yazık günah o kadar emeğe çabaya ağaçlara yeşilliklere yazık günah’ şeklinde konuştular.
Vatandaşların kendi arazi içerisine yaptıkları hobi evlerini yıkma kararından bir türlü vazgeçmeyen Selçuklu Belediyesi sonunda dediğini yaptı ve vatandaşların evlerini yıkarak kendince zafere ulaştı...

Uzun süredir devam eden Hobi Bahçeleri olayı bir türlü sonuçlanamamış ve Selçuklu Belediyesinin vatandaşların kendi arazi içerisine yaptıkları hobi evlerini yıkma kararından vazgeçmemesi tepkileri beraberinde getirmişti. 

Gazete ve TV'lerde dertlerini anlatan ve sorunlarına çözüm yolları arayan Hobi Bahçesi sahibi vatandaşlar bir türlü Selçuklu Belediyesi ile uzlaşamamış ve Belediyeyi yıkma kararından bir türlü vazgeçirememişti.

Hükümetin almış olduğu bir kararla hobi bahçe evlerinin yıkım kararı sonrasında belediyeler bu kararı uygulama kararı almışlardı. Ancak vatandaşların tepkisi üzerine Türkiye genelinde geri adım atan belediyeler, yıkım kararından bir süreliğine de olsa vazgeçmişlerdi.

Binlerce kişinin mağdur olduğu yıkım kararını, vatandaşlar birçok platformda dile getirmiş, hatta Mevlana meydanı önünde basın açıklaması yaparak AK Parti İl Binası önünde de tepkilerini dile getirmişlerdi.  

Hükümet kanadıyla defalarca görüşen mağdurlar, Selçuklu Belediyesi’nin geri adım atmaması üzerine, bu olayı meclise kadar taşımışlardı. İddialara göre, vatandaşların bazı görüşmeler sonucunda yıkım kararının ötelendiği buna rağmen Selçuklu belediyesinin bahçelerine zabıta, polis, itfaiye ve yıkım aracıyla gelerek kendilerini tehdit ettiğini ve kendilerine eziyet ettiklerini dile getirmişlerdi. 

Bahçe sahibi vatandaşlar Selçuklu belediyesini yıkma inadından bir türlü vazgeçiremediler ve Belediye ekipleri sabah erken saatlerde alana gelerek Hobi Bahçesi sahiplerinin evlerini başlarına yıktı. 

Selçuklu Belediyesinin yanlı ve taraflı bir karar vererek keyfi bir uygulama yaptığını ifade eden Vatandaşlar  ‘Kendi arazimizde, kulübelerimizi yıkmaya çalıştılar aylarca, bu dünyanın birde öbür tarafı var. O kadar insanın ahını alıyorlar. Sonunda evlerimizi bahçelerimizi yıkarak kendilerince zafere ulaştılar. Yazık günah o kadar emeğe çabaya ağaçlara yeşilliklere yazık günah’ şeklinde konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.