yandex

Sınavlardaki bazı yasaklar kalktı: ÖSYM Başkanı açıkladı

SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3906+ kez okundu.
 

Sınavlardaki bazı yasaklar kalktı: ÖSYM Başkanı açıkladı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yapılan merkezi sınavlarda uygulanan yasaklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Aygün, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bu yasaklarla özellikle ev anahtarı ve ulaşım kartı gibi belgeleri kimseye bırakamayacaklarından adayları sınav sonuna kadar bekleyecek birisi olmak zorundaydı. Toplu ulaşımı kullanarak da sınav binalarına ulaşma ve dönüş noktasında sorun yaşanmaması amacıyla ve olabilecek sıkıntıları en aza indirmek için böyle bir çalışma yaptık." SINAVLARDA SERBST OLAN NESNELER Merkezi sınavlarda salona alınması yasak olan; ulaşım kartı, ev anahtarı, metal para, tel toka, piercing, başörtüsü için kullanılan her türlü toplu iğne bundan sonra serbest olacak.   Kaynak:milligazete.com

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yapılan merkezi sınavlarda uygulanan yasaklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Aygün, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Bu yasaklarla özellikle ev anahtarı ve ulaşım kartı gibi belgeleri kimseye bırakamayacaklarından adayları sınav sonuna kadar bekleyecek birisi olmak zorundaydı. Toplu ulaşımı kullanarak da sınav binalarına ulaşma ve dönüş noktasında sorun yaşanmaması amacıyla ve olabilecek sıkıntıları en aza indirmek için böyle bir çalışma yaptık."

SINAVLARDA SERBST OLAN NESNELER

Merkezi sınavlarda salona alınması yasak olan; ulaşım kartı, ev anahtarı, metal para, tel toka, piercing, başörtüsü için kullanılan her türlü toplu iğne bundan sonra serbest olacak.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.