yandex

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 24.05.2022 - 18:08, Güncelleme: 24.05.2022 - 17:20 1490+ kez okundu.
 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) bünyesinde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUAM) hizmete girdi.Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, merkezin açılışına SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Merkez Müdürü Doç. Dr. Halef Okan Doğan, akademik ve idari personel katıldı.Açılışın ardından Yıldız ve beraberindekiler, laboratuvarda incelemelerde bulundu.Yıldız, burada yaptığı konuşmada, laboratuvar ile daha önce üniversite bünyesinde gerçekleştirilemeyen başta kanser olmak üzere farklı hastalık modelleri üzerinde çalışma imkanına sahip olduklarını belirtti.Merkezin hayırlı olmasını dileyen Yıldız, "Böylece hastalıkların mekanizması ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek ilaç moleküllerinin keşfedilmesinin önü açıldı. Laboratuvarımız çevre illerdeki araştırmacılara da hizmet verme potansiyeline sahiptir." ifadelerini kullandı.Yıldız, sağlık bilimlerinin gelişimiyle biyoteknolojik ürün ve bireyselleştirilmiş ilaçların geliştirilmesi amacına yönelik hayata geçirilen merkezde transgenik fare laboratuvarının da bulunduğunu aktardı.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) bünyesinde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUAM) hizmete girdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, merkezin açılışına SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Merkez Müdürü Doç. Dr. Halef Okan Doğan, akademik ve idari personel katıldı.

Açılışın ardından Yıldız ve beraberindekiler, laboratuvarda incelemelerde bulundu.

Yıldız, burada yaptığı konuşmada, laboratuvar ile daha önce üniversite bünyesinde gerçekleştirilemeyen başta kanser olmak üzere farklı hastalık modelleri üzerinde çalışma imkanına sahip olduklarını belirtti.

Merkezin hayırlı olmasını dileyen Yıldız, "Böylece hastalıkların mekanizması ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek ilaç moleküllerinin keşfedilmesinin önü açıldı. Laboratuvarımız çevre illerdeki araştırmacılara da hizmet verme potansiyeline sahiptir." ifadelerini kullandı.

Yıldız, sağlık bilimlerinin gelişimiyle biyoteknolojik ürün ve bireyselleştirilmiş ilaçların geliştirilmesi amacına yönelik hayata geçirilen merkezde transgenik fare laboratuvarının da bulunduğunu aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.