yandex

Trakya Birlik ayçiçeği için avans fiyatı açıkladı

EKONOMİ 09.09.2022 - 10:04, Güncelleme: 09.09.2022 - 10:04 1377+ kez okundu.
 

Trakya Birlik ayçiçeği için avans fiyatı açıkladı

Ayçiçeği avans ödemesi fiyatı açıklandı. Trakya Birlik'ten yapılan açıklamada avans ödemesi; yüzde 40 yağlı baz ürün için 12 bin TL/ton, yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için 12 bin 720 TL/ton ve yüzde 50 yağlı ürün için 13 bin 800 TL/ton olarak uygulanacağı bildirildi.Erdoğan DEMİR / Keşan Postası (EDİRNE İGFA) - Trakya Birlik ayçiçeği için avans ödeme fiyatlarını açıkladı. Yüzde 40 yağ oranlı ayçiçeği için ton başına 12 TL avans ödemesi yapılacak Trakya Birlik Yönetim Kurulu yaptığı yazılı bir açıklamada,  özellikle Ayçiçek tohumu ve yağı bu süreçte temininde en çok sıkıntı yaşanan ve bu bağlamda fiyatı en çok artan tarımsal emtiaların başında geldiğine dikkati çekti. Trakya Birlik tarafından, iç ve dış piyasa koşullarında ortaya çıkan tablo, üretici talep ve gelir beklentilerinin Tarım ve Orman Bakanlığıyla sezon öncesi paylaşıldığı, piyasada oluşan ticari risklerin minimize edilmesi, bu suretle üretici beklentilerinin karşılanması noktasında gerek ürün desteği gerekse de ithal ürünlerle ilgili tanımlanabilecek uygulamaların ülke üretiminde yakalanan ivmenin gelecek sezonda da sürdürülmesinde çok önemli katkılar sağlayacağının aktarıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi. "Ülkemizdeki mevcut gümrük rejimi uygulamaları, dünya rekoltesi ve beklenen fiyat seviyeleri, döviz kurlarının olası seyri gibi fiyatlamaya tesir eden tüm parametrelerin yanı sıra üretici ortaklarımızın üretim maliyetleri ve üründen beklenen gelir seviyeleri Birliğimizce değerlendirilerek oluşan piyasa koşulları çerçevesinde 2022-2023 sezonunda üretici ortaklarımıza yüzde 40 yağlı baz ürün için 12 bin TL/Ton avans ödemesi yapılması karar altına alınmış olup, uluslararası sözleşme oranı olan yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için avans ödemesi 12 bin 720 TL/Ton, yüzde 50 yağlı ürün için avans ödemesi 13 bin 800 TL/Ton olarak uygulanacaktır. Yukarıda sayılan parametrelerde üretici ortaklarımızın lehine olabilecek olası gelişmeler de değerlendirilerek ön alım fiyatı belirlenecek olup, ön alım fiyatı üzerinden ürün döken tüm ortaklarımız için fark ödemesi yapılabilecektir. Ham yağ oranına göre yapılan alımlarda yüzde 41 ve üzeri yağ oranı çıkan ürünler yüksek yağ oranlı ürün olarak değerlendirilecek, her bir yüzde puan artışı için yüzde 40 standart yağ oranlı ürün fiyatına yüzde 1,5 prim uygulanacaktır".

Ayçiçeği avans ödemesi fiyatı açıklandı. Trakya Birlik'ten yapılan açıklamada avans ödemesi; yüzde 40 yağlı baz ürün için 12 bin TL/ton, yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için 12 bin 720 TL/ton ve yüzde 50 yağlı ürün için 13 bin 800 TL/ton olarak uygulanacağı bildirildi.

Erdoğan DEMİR / Keşan Postası (EDİRNE İGFA) - Trakya Birlik ayçiçeği için avans ödeme fiyatlarını açıkladı.

Yüzde 40 yağ oranlı ayçiçeği için ton başına 12 TL avans ödemesi yapılacak

Trakya Birlik Yönetim Kurulu yaptığı yazılı bir açıklamada,  özellikle Ayçiçek tohumu ve yağı bu süreçte temininde en çok sıkıntı yaşanan ve bu bağlamda fiyatı en çok artan tarımsal emtiaların başında geldiğine dikkati çekti.

Trakya Birlik tarafından, iç ve dış piyasa koşullarında ortaya çıkan tablo, üretici talep ve gelir beklentilerinin Tarım ve Orman Bakanlığıyla sezon öncesi paylaşıldığı, piyasada oluşan ticari risklerin minimize edilmesi, bu suretle üretici beklentilerinin karşılanması noktasında gerek ürün desteği gerekse de ithal ürünlerle ilgili tanımlanabilecek uygulamaların ülke üretiminde yakalanan ivmenin gelecek sezonda da sürdürülmesinde çok önemli katkılar sağlayacağının aktarıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Ülkemizdeki mevcut gümrük rejimi uygulamaları, dünya rekoltesi ve beklenen fiyat seviyeleri, döviz kurlarının olası seyri gibi fiyatlamaya tesir eden tüm parametrelerin yanı sıra üretici ortaklarımızın üretim maliyetleri ve üründen beklenen gelir seviyeleri Birliğimizce değerlendirilerek oluşan piyasa koşulları çerçevesinde 2022-2023 sezonunda üretici ortaklarımıza yüzde 40 yağlı baz ürün için 12 bin TL/Ton avans ödemesi yapılması karar altına alınmış olup, uluslararası sözleşme oranı olan yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için avans ödemesi 12 bin 720 TL/Ton, yüzde 50 yağlı ürün için avans ödemesi 13 bin 800 TL/Ton olarak uygulanacaktır.

Yukarıda sayılan parametrelerde üretici ortaklarımızın lehine olabilecek olası gelişmeler de değerlendirilerek ön alım fiyatı belirlenecek olup, ön alım fiyatı üzerinden ürün döken tüm ortaklarımız için fark ödemesi yapılabilecektir. Ham yağ oranına göre yapılan alımlarda yüzde 41 ve üzeri yağ oranı çıkan ürünler yüksek yağ oranlı ürün olarak değerlendirilecek, her bir yüzde puan artışı için yüzde 40 standart yağ oranlı ürün fiyatına yüzde 1,5 prim uygulanacaktır".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.