yandex

Türkiye ve Rusya uzay çalışmaları için anlaştı

TEKNOLOJİ 31.12.2021 - 16:29, Güncelleme: 31.12.2021 - 16:29 832+ kez okundu.
 

Türkiye ve Rusya uzay çalışmaları için anlaştı

Türkiye Uzay Ajansı ve ROSCOSMOS, Moskova’da yapılan ikili görüşmelerde uzay alanında iş birliği konusunda anlaşmaya vardı.ANKARA (İGFA) -Türkiye Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Programı’ Tanıtım Toplantısı, bu yılın başlarında gerçekleşmiş ve Türkiye'nin uzay hedefleri açıklanmıştı. Kurulduğundan bu yana, ülkemizin uzayda söz sahibi ülkeler arasında yer alması için çalışmalarını sürdüren Türkiye Uzay Ajansı, Rus uzay ajansı ROSCOSMOS ile iş birliği yapacak. ROSCOSMOS, TUA'YI DAVET ETTİ ROSCOSMOS’un davetiyle Rusya’ya giden Türkiye Uzay Ajansı ve TÜBİTAK Uzay heyeti, Rusya’da sürdürülen uzay çalışmalarına yönelik bir dizi ziyarette bulundu. Heyet, ROSCOSMOS ile uzay alanında iş birliğini geliştirmek ve ileride yapılabilecek potansiyel iş birlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşmelerde ise her iki heyet; iki ülkenin insanlı uzay araştırmaları, uzay teknolojisi kullanımı, uzayda bilimsel araştırmalar, gezegen araştırması, uzay izleme, uydu navigasyonu, telekomünikasyon ve iletişim alanlarında iş birliği yapılması hususunda mutabık kaldı. Roscosmos’un davetiyle Rusya’ya giden Türkiye Uzay Ajansı ve TÜBİTAK Uzay heyeti Rusya’da sürdürülen Uzay çalışmalarına yönelik bir dizi ziyarette bulunurken, Roscosmos ile Uzay alanında iş birliğini geliştirmek ve ileride yapılabilecek potansiyel iş birlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve beraberindeki heyet, MİR Uzay İstasyonu modülünü ve kozmonotların modül dışında çalışma şartları simüle etmek için dev bir havuz içinde birebir aynısı inşa edilen uzay modülünü de yerinde inceleme fırsatı buldu.

Türkiye Uzay Ajansı ve ROSCOSMOS, Moskova’da yapılan ikili görüşmelerde uzay alanında iş birliği konusunda anlaşmaya vardı.

ANKARA (İGFA) -Türkiye Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Programı’ Tanıtım Toplantısı, bu yılın başlarında gerçekleşmiş ve Türkiye'nin uzay hedefleri açıklanmıştı. Kurulduğundan bu yana, ülkemizin uzayda söz sahibi ülkeler arasında yer alması için çalışmalarını sürdüren Türkiye Uzay Ajansı, Rus uzay ajansı ROSCOSMOS ile iş birliği yapacak.

ROSCOSMOS, TUA'YI DAVET ETTİ

ROSCOSMOS’un davetiyle Rusya’ya giden Türkiye Uzay Ajansı ve TÜBİTAK Uzay heyeti, Rusya’da sürdürülen uzay çalışmalarına yönelik bir dizi ziyarette bulundu. Heyet, ROSCOSMOS ile uzay alanında iş birliğini geliştirmek ve ileride yapılabilecek potansiyel iş birlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen görüşmelerde ise her iki heyet; iki ülkenin insanlı uzay araştırmaları, uzay teknolojisi kullanımı, uzayda bilimsel araştırmalar, gezegen araştırması, uzay izleme, uydu navigasyonu, telekomünikasyon ve iletişim alanlarında iş birliği yapılması hususunda mutabık kaldı.

Roscosmos’un davetiyle Rusya’ya giden Türkiye Uzay Ajansı ve TÜBİTAK Uzay heyeti Rusya’da sürdürülen Uzay çalışmalarına yönelik bir dizi ziyarette bulunurken, Roscosmos ile Uzay alanında iş birliğini geliştirmek ve ileride yapılabilecek potansiyel iş birlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve beraberindeki heyet, MİR Uzay İstasyonu modülünü ve kozmonotların modül dışında çalışma şartları simüle etmek için dev bir havuz içinde birebir aynısı inşa edilen uzay modülünü de yerinde inceleme fırsatı buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.