yandex
Ali ŞİMŞEK
Köşe Yazarı
Ali ŞİMŞEK
 

En büyük engel sevgisizliktir

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu, bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetileri çeşitli derecelerde kaybetme ve normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanır. Engelli bireyleri anlayabilmek, onların gözünden hayata bakabilmek ve gündelik hayatta karşılaştıkları sorunları aşma çabalarının farkına varabilmek oldukça büyük bir öneme sahiptir.   Hayatın içinde kendilerine çok zor yer bulan, neredeyse her konuda sorun yaşayan ve yaşadıkları sorunlara sürekli çözüm bulmaya çalışan engelli bireylerin farkına varmak ilk aşamadır. Sonrasında bu bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için çevre düzenlemesini ve kamu mevzuatlarını ihtiyaçlara göre değiştirmek gerekir. Gerekli tedbirler, sorunlar oluşmadan önce alınırsa, yaşamı kolaylaştırmanın çok da zor olmadığını göreceğiz.   Asıl sorunun, insanların karşısına çıkan veya çıkarılan engellerin isteyerek önlenmemesi şeklindeki düşünce yapısı olduğu kanaatindeyim   "En büyük engel sevgisizliktir" diyerek Tüm Engelli Kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlarım.
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2020 - Perşembe

En büyük engel sevgisizliktir

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu, bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetileri çeşitli derecelerde kaybetme ve normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanır. Engelli bireyleri anlayabilmek, onların gözünden hayata bakabilmek ve gündelik hayatta karşılaştıkları sorunları aşma çabalarının farkına varabilmek oldukça büyük bir öneme sahiptir.

 

Hayatın içinde kendilerine çok zor yer bulan, neredeyse her konuda sorun yaşayan ve yaşadıkları sorunlara sürekli çözüm bulmaya çalışan engelli bireylerin farkına varmak ilk aşamadır. Sonrasında bu bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için çevre düzenlemesini ve kamu mevzuatlarını ihtiyaçlara göre değiştirmek gerekir. Gerekli tedbirler, sorunlar oluşmadan önce alınırsa, yaşamı kolaylaştırmanın çok da zor olmadığını göreceğiz.

 

Asıl sorunun, insanların karşısına çıkan veya çıkarılan engellerin isteyerek önlenmemesi şeklindeki düşünce yapısı olduğu kanaatindeyim

 

"En büyük engel sevgisizliktir" diyerek Tüm Engelli Kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlarım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.