yandex
Dr.Halit Furkan SARI
Köşe Yazarı
Dr.Halit Furkan SARI
 

Yüksek Doz C Vitamini Covid-19 tedavisinde destek olabilir

27 Mart itibariyle vaka sayısı 2069 artışla 5698’e vefat sayısı 17 artışla 92’ye ulaşmış durumda. 1 günde toplam 7533 test yapılmış. Şimdiye kadar görülen en yüksek vaka sayısı. Maalesef vakalar pik noktası dediğimiz yayılımın kırılma noktasına kadar artarak devam edecek. 2-3 hafta içinde eğer uyarılara tam riayet edilirse vakalar pik yapacak ve daha sonra zamanla azalacak. Eğer uyarılılara uyulmazsa bu pik çok daha geç olacak ve Allah korusun çok daha fazla kayıp olacaktır. Uluslararası katılımlı (Çin, İtalya, Fransa, İspanya) online bir panelde doktorların vurgu yaptığı en önemli 3 konu 1-)Çok test yap 2-)Sağlık personelini iyi eğit ve iyi koru 3-)Sağlık kurumlarında yığılma olmadan doğru izolasyonu yap İtalya’dan katılan doktor 2 hafta içinde artık vakaların artış hızının azalmaya başlayacağını ve vaka sayısı grafiğin yönünün aşağıya doğru olmasını beklediklerini belirtti Bugünkü destek tedavimiz Yüksek Doz İntravenöz(damardan) C vitamini Bir portakal ortalama 65 mg C vitamini içerir. Yüksek doz C vitamini ile hastaya 7.5 gr’dan başlayarak 75 gr’a kadar C vitamini verilir. Yani 120 portakaldan 1200 portakala kadar  C vitamini hastaya damar yolu ile verilir. Bu tedavi günümüzde kanser hastalıklarından deri hastalıklarına, romatizmal hastalıklardan enfeksiyon hastalıklarına kadar birçok alanda başarıyla kullanılmaktadır. Bugün bu tedaviden bahsetme nedenimiz Yüksek Doz C vitamini Covid-19 tedavisinde ve korunmasında çok önemli bir destek olabilir. Yapılan çalışmada hastaların iyileşme süresini ve yoğun bakımdan çıkış sürelerini azalttığı gösterilmiştir. Yüksek doz C vitamini Covid-19 vakalarının tedavisinde çok önemli bir destek olabilir. Tedavinin yanında kesinlikle denenmelidir Yarın devam inşallah.
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2020 - Cumartesi

Yüksek Doz C Vitamini Covid-19 tedavisinde destek olabilir

27 Mart itibariyle vaka sayısı 2069 artışla 5698’e vefat sayısı 17 artışla 92’ye ulaşmış durumda. 1 günde toplam 7533 test yapılmış. Şimdiye kadar görülen en yüksek vaka sayısı. Maalesef vakalar pik noktası dediğimiz yayılımın kırılma noktasına kadar artarak devam edecek. 2-3 hafta içinde eğer uyarılara tam riayet edilirse vakalar pik yapacak ve daha sonra zamanla azalacak. Eğer uyarılılara uyulmazsa bu pik çok daha geç olacak ve Allah korusun çok daha fazla kayıp olacaktır.
Uluslararası katılımlı (Çin, İtalya, Fransa, İspanya) online bir panelde doktorların vurgu yaptığı en önemli 3 konu
1-)Çok test yap
2-)Sağlık personelini iyi eğit ve iyi koru
3-)Sağlık kurumlarında yığılma olmadan doğru izolasyonu yap
İtalya’dan katılan doktor 2 hafta içinde artık vakaların artış hızının azalmaya başlayacağını ve vaka sayısı grafiğin yönünün aşağıya doğru olmasını beklediklerini belirtti
Bugünkü destek tedavimiz Yüksek Doz İntravenöz(damardan) C vitamini
Bir portakal ortalama 65 mg C vitamini içerir. Yüksek doz C vitamini ile hastaya 7.5 gr’dan başlayarak 75 gr’a kadar C vitamini verilir. Yani 120 portakaldan 1200 portakala kadar  C vitamini hastaya damar yolu ile verilir. Bu tedavi günümüzde kanser hastalıklarından deri hastalıklarına, romatizmal hastalıklardan enfeksiyon hastalıklarına kadar birçok alanda başarıyla kullanılmaktadır.
Bugün bu tedaviden bahsetme nedenimiz Yüksek Doz C vitamini Covid-19 tedavisinde ve korunmasında çok önemli bir destek olabilir. Yapılan çalışmada hastaların iyileşme süresini ve yoğun bakımdan çıkış sürelerini azalttığı gösterilmiştir.
Yüksek doz C vitamini Covid-19 vakalarının tedavisinde çok önemli bir destek olabilir. Tedavinin yanında kesinlikle denenmelidir
Yarın devam inşallah.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.