yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

BURUN ESTETİĞİ

Değişim, bir memnun olmama halidir. Eğitici ve sancılı olan bu süreç etkin bir farkındalık gerektirecektir. Dikkat kesilmeli acziyetiyle dünyaya gözlerini açan bebeğe doğru anneden akan merhamete,baharda hayvanat ve nebatın görevlerini  hakkıyla ifa edişlerine, en onemlisi de şu dar ı imtihan meydanında Cenab’ı Hakkın ‘Akletmiyor musunuz?’ ikazına. Kendinden başlamalı insan değişime. Peki bu değişim nasıl olacak? Zannedildiği gibi burun estetiği, yüz-karın gerdirme operasyonlarına girerek hasılı gayri fıtri davranarak ilahi ikaza kulak asmadan nefsin isteklerine uyarak değil!!! Öncelikle sonlu bir varlık olduğumuzun bilincinde sonsuzu istediğimizin farkında olarak Hz ALLAH  kulları olan bizlerden ne istiyor, çizdiği sınırlar neler tüm bunlara dikkat kesilerek değişime başlamak gerek. Kur’an ve sünnete ittiba ederek başlamalı bu yolculuğa. Doğruluk, dürüstlük sözden öze inecek, yakınlarımız bizden emin olacak, eşler birbirlerine Allahın emaneti olarak görecek, evlatlarımızı kendini bilen bireyler olarak yetiştirecek, işlerimizi hakkını vere vere hesap sorarlar diye(Allah hesap soranların en hayırlısıdır) yapacak... Hasılı bu sayede İyi insanlar olarak doğru değişimi yakalamış olacağız. Ne mi olacak şimdi? Değişim doğru anlandığında Hak razı olacak, hayatımız cennet olacak.
Ekleme Tarihi: 24 Haziran 2021 - Perşembe

BURUN ESTETİĞİ

Değişim, bir memnun olmama halidir. Eğitici ve sancılı olan bu süreç etkin bir farkındalık gerektirecektir. Dikkat kesilmeli acziyetiyle dünyaya gözlerini açan bebeğe doğru anneden akan merhamete,baharda hayvanat ve nebatın görevlerini  hakkıyla ifa edişlerine, en onemlisi de şu dar ı imtihan meydanında Cenab’ı Hakkın ‘Akletmiyor musunuz?’ ikazına.

Kendinden başlamalı insan değişime. Peki bu değişim nasıl olacak? Zannedildiği gibi burun estetiği, yüz-karın gerdirme operasyonlarına girerek hasılı gayri fıtri davranarak ilahi ikaza kulak asmadan nefsin isteklerine uyarak değil!!!

Öncelikle sonlu bir varlık olduğumuzun bilincinde sonsuzu istediğimizin farkında olarak Hz ALLAH  kulları olan bizlerden ne istiyor, çizdiği sınırlar neler tüm bunlara dikkat kesilerek değişime başlamak gerek. Kur’an ve sünnete ittiba ederek başlamalı bu yolculuğa. Doğruluk, dürüstlük sözden öze inecek, yakınlarımız bizden emin olacak, eşler birbirlerine Allahın emaneti olarak görecek, evlatlarımızı kendini bilen bireyler olarak yetiştirecek, işlerimizi hakkını vere vere hesap sorarlar diye(Allah hesap soranların en hayırlısıdır) yapacak... Hasılı bu sayede İyi insanlar olarak doğru değişimi yakalamış olacağız.

Ne mi olacak şimdi? Değişim doğru anlandığında Hak razı olacak, hayatımız cennet olacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.