yandex
Mahsun Fırat Demir
Köşe Yazarı
Mahsun Fırat Demir
 

Bal ve Sütün Karıştırılması Faydalı mı?

Bal ve süt, sıklıkla kullanılan klasik bir kombinasyondur. Son derece sakinleştirici ve rahatlatıcı olmasının yanı sıra, süt ve bal en sevdiğiniz tariflere zengin bir lezzet sunabilir. Ayrıca, bu iki bileşen çeşitli sağlık durumlarını tedavi etmek için doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Yararları Sütün balla karıştırılması, çeşitli potansiyel sağlık yararları ile ilişkili olabilir. Uyku kalitesini artırabilir Birçok insan, daha iyi uyku kalitesini sağlamak için yatmadan hemen önce ballı bir bardak ılık süt içiyor ve bu ilaç bilim tarafından destekleniyor. Kemik gücünü destekler Süt içmenin kemik mineral yoğunluğunu artırabileceğini ve daha düşük osteoporoz ve kırık riski ile ilişkili olabileceğini bilinmektedir. Balın antioksidan ve antienflamatuar özellikleri nedeniyle kemik sağlığını koruyabilmektedir. Kalp sağlığını geliştirebilir Süt ve bal, kalp sağlığı söz konusu olduğunda çeşitli potansiyel faydalarla ilişkilendirilmiştir.Özellikle sütün, kalp hastalığına karşı korunmak için arterlerinizden plak temizlemenize yardımcı olabilecek HDL (iyi) kolesterol seviyelerini arttırdığı gösterilmiştir. Kan basıncı seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek temel bir besin olan potasyum açısından da zengindir. Kalp hastalığına da katkıda bulunabilecek birkaç iltihap belirtisini azaltabilmektedir. Dezavantajları Süt, bazı cilt rahatsızlıkları riskinizi artırabilir. Bal ayrıca ısıtıldığında hidroksimetil furfural (HMF) seviyelerini artırabilir. Ayrıca, 12 aydan küçük çocuklar için uygun değildir. Besinler İlacınız Olsun Esenlikler Dilerim.
Ekleme Tarihi: 05 Nisan 2020 - Pazar

Bal ve Sütün Karıştırılması Faydalı mı?

Bal ve süt, sıklıkla kullanılan klasik bir kombinasyondur. Son derece sakinleştirici ve rahatlatıcı olmasının yanı sıra, süt ve bal en sevdiğiniz tariflere zengin bir lezzet sunabilir. Ayrıca, bu iki bileşen çeşitli sağlık durumlarını tedavi etmek için doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır.
Yararları
Sütün balla karıştırılması, çeşitli potansiyel sağlık yararları ile ilişkili olabilir.
Uyku kalitesini artırabilir
Birçok insan, daha iyi uyku kalitesini sağlamak için yatmadan hemen önce ballı bir bardak ılık süt içiyor ve bu ilaç bilim tarafından destekleniyor.
Kemik gücünü destekler
Süt içmenin kemik mineral yoğunluğunu artırabileceğini ve daha düşük osteoporoz ve kırık riski ile ilişkili olabileceğini bilinmektedir. Balın antioksidan ve antienflamatuar özellikleri nedeniyle kemik sağlığını koruyabilmektedir.
Kalp sağlığını geliştirebilir
Süt ve bal, kalp sağlığı söz konusu olduğunda çeşitli potansiyel faydalarla ilişkilendirilmiştir.Özellikle sütün, kalp hastalığına karşı korunmak için arterlerinizden plak temizlemenize yardımcı olabilecek HDL (iyi) kolesterol seviyelerini arttırdığı gösterilmiştir. Kan basıncı seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek temel bir besin olan potasyum açısından da zengindir. Kalp hastalığına da katkıda bulunabilecek birkaç iltihap belirtisini azaltabilmektedir.
Dezavantajları
Süt, bazı cilt rahatsızlıkları riskinizi artırabilir. Bal ayrıca ısıtıldığında hidroksimetil furfural (HMF) seviyelerini artırabilir. Ayrıca, 12 aydan küçük çocuklar için uygun değildir.
Besinler İlacınız Olsun
Esenlikler Dilerim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.