yandex
Mahsun Fırat Demir
Köşe Yazarı
Mahsun Fırat Demir
 

Kapsamlı Bir Kahvaltının Metabolizmaya Etkisi Nedir ?

Kahvaltı uzun zamandır günün en önemli yemeği olarak kabul edilmektedir. Uyandıktan sonra yediğimiz ve içtiklerimizin gün boyunca bilişsel performans, ruh hali ve enerji seviyelerimiz üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. Kapsamlı bir kahvaltı yiyen insanlar, daha büyük bir akşam yemeği yiyenlere kıyasla iki kat daha fazla kalori yakabilimektedirler. Ayrıca, tatlılar için daha az istek ve gün boyunca daha sağlıklı kan şekeri (glikoz) ve insülin seviyelerine ulaşılıyor. Diyetle indüklenen termojenez (DIT) vücudun yiyecekleri ne kadar iyi metabolize ettiğinin bir ölçüsü, DIT kahvaltıdan sonra, 2.5 kat daha yüksektir, bu da metabolizmanın sabah yemekten sonra daha aktif olduğunu göstermektedir. Buna ek olarak, yüksek kalorili bir kahvaltı yemek gün boyunca daha düşük açlık ve tatlı isteği ile bağlantılıdır. Diyabetli bireylerde kapsamlı bir kahvaltı ile akşam yemeği öğünü düzenlenir ve alınacak fazla kalorilerin önüne geçilir. Kahvaltıda daha az yemek, kişilerin genellikle daha fazla atıştırması, günün ilerleyen saatlerinde fazla kilo alımına ve ayrıca kilo verme hedeflerini rayından çıkardığı bilinen bir gerçektir. Meyve, yumurta, yulaf ezmesi ve yoğurt gibi dengeli bir kahvaltı yapmayı hedefleyin. Hamur işleri ve şekerli tahıllar gibi aşırı işlenmiş gıdalardan kaçının daha çabuk emilir ve kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olmaktadır. Besinler İlacınız Olsun Esenlikler Dilerim.
Ekleme Tarihi: 01 Mart 2020 - Pazar

Kapsamlı Bir Kahvaltının Metabolizmaya Etkisi Nedir ?

Kahvaltı uzun zamandır günün en önemli yemeği olarak kabul edilmektedir. Uyandıktan sonra yediğimiz ve içtiklerimizin gün boyunca bilişsel performans, ruh hali ve enerji seviyelerimiz üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. Kapsamlı bir kahvaltı yiyen insanlar, daha büyük bir akşam yemeği yiyenlere kıyasla iki kat daha fazla kalori yakabilimektedirler. Ayrıca, tatlılar için daha az istek ve gün boyunca daha sağlıklı kan şekeri (glikoz) ve insülin seviyelerine ulaşılıyor.

Diyetle indüklenen termojenez (DIT) vücudun yiyecekleri ne kadar iyi metabolize ettiğinin bir ölçüsü, DIT kahvaltıdan sonra, 2.5 kat daha yüksektir, bu da metabolizmanın sabah yemekten sonra daha aktif olduğunu göstermektedir. Buna ek olarak, yüksek kalorili bir kahvaltı yemek gün boyunca daha düşük açlık ve tatlı isteği ile bağlantılıdır. Diyabetli bireylerde kapsamlı bir kahvaltı ile akşam yemeği öğünü düzenlenir ve alınacak fazla kalorilerin önüne geçilir. Kahvaltıda daha az yemek, kişilerin genellikle daha fazla atıştırması, günün ilerleyen saatlerinde fazla kilo alımına ve ayrıca kilo verme hedeflerini rayından çıkardığı bilinen bir gerçektir.


Meyve, yumurta, yulaf ezmesi ve yoğurt gibi dengeli bir kahvaltı yapmayı hedefleyin. Hamur işleri ve şekerli tahıllar gibi aşırı işlenmiş gıdalardan kaçının daha çabuk emilir ve kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olmaktadır.
Besinler İlacınız Olsun
Esenlikler Dilerim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.