yandex
Mehmet SITMAPINAR
Köşe Yazarı
Mehmet SITMAPINAR
 

Türk İslamcılarının Faizle İmtihanı ve Ayasofya Topacı!

Bir dakikada sadece 890 bin tl faiz ödeniyor.. Bir yılda sadece 145 milyar TL faiz ödeniyor..2002 yılında Ecevit hükümeti 85 milyar dolar toplam borçla, Türkiye İslamcılarına devlet teslim etti.. Mukabeleye ve hatim anlayışına dayalı İslamcı geleneğin, 18 yıllık borç bilançosu 1 trilyon 88 milyar dolara ulaştı.. Kelam-ı Mecidin hiç bir ayetinde "Ayasofya'yı açınca, ebedi kurtuluşa nail olacaksın" mesajı yoktur.. Ancak;bilerek, planlı bir şekilde tek bir kuruş dahi olsa, Faize dayalı para politikasını ısrarla sürdürenlerin, Allah ve Resulüne Savaş ilan edecekleri net olarak ilahi hükümle sabittir. Ayasofya, küresel sömürü çarkına ruhunu kaptıran onulmaz islamcı sünepelerinin iğdiş edilerek son yıllarda, diline pelesenk ettiği bir istismar jelatinidir.. Aslında bir de itiraftır ki bu;Bir çok başarısızlığı açık bir beyanla dile getirememenin bir ezikliği ile "Bakın Ayasofya şimdi açılıyor"kasılmasıdır karşı cenaha! 1999 yılı Sol- Mhp yönetiminin iktisadi verilerinde, 1,5 milyon faizli kredi tutsağı varken bugün, "Bir seferden bir şey olmaz ülkesinde" tam 52 milyon abdestli kredi tutsağı bulunmaktadır...! Sen; Faize dayalı finansal sistemi ısrarla yürüttükten sonra, Küresel soygun şebekesine karşı, Hakka haiz olacak, bir evrensel doktrini ilan etmedikten sonra, - faiz ki 40 çeşit belanın baş müsebbidir-, Allaha savaş açtıktan sonra, Bin adet Ayasofya açsan ne yazar? İkibin adet Kabe açsan ne yazar....? Beş para etmezsin... Herkese ve herşeye eleştiri getiren,Saray Bel'amları, Musa nın ejderhasının sınırsız azametine ne zaman iman edecek...!? Hiç bir Peygamber, kendi dönemindeki Firavunların gündemlerine, kendilerini kurban etmedi..! Her Peygamberin kendi gündemi vardı, ve Onların gündeminde önce, Hak, Ahlak ve Adalet vardı.   Ve Aziz İslamın gündemine, Ayasofya şimdilik lazım da değildir...!
Ekleme Tarihi: 10 Haziran 2020 - Çarşamba

Türk İslamcılarının Faizle İmtihanı ve Ayasofya Topacı!

Bir dakikada sadece 890 bin tl faiz ödeniyor.. Bir yılda sadece 145 milyar TL faiz ödeniyor..2002 yılında Ecevit hükümeti 85 milyar dolar toplam borçla, Türkiye İslamcılarına devlet teslim etti.. Mukabeleye ve hatim anlayışına dayalı İslamcı geleneğin, 18 yıllık borç bilançosu 1 trilyon 88 milyar dolara ulaştı..


Kelam-ı Mecidin hiç bir ayetinde "Ayasofya'yı açınca, ebedi kurtuluşa nail olacaksın" mesajı yoktur.. Ancak;bilerek, planlı bir şekilde tek bir kuruş dahi olsa, Faize dayalı para politikasını ısrarla sürdürenlerin, Allah ve Resulüne Savaş ilan edecekleri net olarak ilahi hükümle sabittir. Ayasofya, küresel sömürü çarkına ruhunu kaptıran onulmaz islamcı sünepelerinin iğdiş edilerek son yıllarda, diline pelesenk ettiği bir istismar jelatinidir..


Aslında bir de itiraftır ki bu;Bir çok başarısızlığı açık bir beyanla dile getirememenin bir ezikliği ile "Bakın Ayasofya şimdi açılıyor"kasılmasıdır karşı cenaha!
1999 yılı Sol- Mhp yönetiminin iktisadi verilerinde, 1,5 milyon faizli kredi tutsağı varken bugün, "Bir seferden bir şey olmaz ülkesinde" tam 52 milyon abdestli kredi tutsağı bulunmaktadır...!


Sen; Faize dayalı finansal sistemi ısrarla yürüttükten sonra, Küresel soygun şebekesine karşı, Hakka haiz olacak, bir evrensel doktrini ilan etmedikten sonra, - faiz ki 40 çeşit belanın baş müsebbidir-, Allaha savaş açtıktan sonra, Bin adet Ayasofya açsan ne yazar? İkibin adet Kabe açsan ne yazar....? Beş para etmezsin... Herkese ve herşeye eleştiri getiren,Saray Bel'amları, Musa nın ejderhasının sınırsız azametine ne zaman iman edecek...!?


Hiç bir Peygamber, kendi dönemindeki Firavunların gündemlerine, kendilerini kurban etmedi..!
Her Peygamberin kendi gündemi vardı, ve Onların gündeminde önce, Hak, Ahlak ve Adalet vardı.

 

Ve Aziz İslamın gündemine, Ayasofya şimdilik lazım da değildir...!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.