yandex
Süleyman ÖSKAN
Köşe Yazarı
Süleyman ÖSKAN
 

HAKKINI helal et şehidim

Bi de kalkmış utanmadan hak hukuk helal etmeye yelteniyoruz.  Şu geçirdiğimiz üç gece boyunca kesintisiz olarak türkiyenin dört bir yanından şehit haberleri geliyor. Üç gündür genç genç fidanlar birer ikişer kavuşuyor Peygambere komşu olmaya. Bilmem farkında mıyız üç gündür kor ateşler düşüyor evlere. Rüzgarın savurduğu yapraklar misali ülke ve millet olarak o ailelerin acısını sadece birkaç dakika bile paylaşamıyoruz.  Şimdi gelin biz neyin davasındaymışız Bir de ona bakalım.  Bilmem Ekrem İmamoğlu türbeye böyle girmiş, vay efendim Anıtkabire aynı şekilde girmeye yüreği yetiyormuymüş, eeeee özür bile dilemiyormuş...  Ama durun hemen öyle cephe almayın! Ekrem İmamoğlunu eleştirdiğim veya savunduğum yok. Benim derdim Bambaşka. Yine bir anne evlat kokusuna hasret kalacak diyorum. Yine bi çocuk bi tabut başında ağlayacak diyorum. Bi ocağa ateş düşecek düşüyor diyorum... Peki siz söyleyin o zaman! Neye üzülelim şehride mi? Yoksa topyekün şu içerisine düştüğümüz aldırmamazlık ve gahlesizliğemi.  O nedenledir ki kardeşler, şu durumda bizlermi şehide hak helal edeceğiz yahut onlar mı sadece birkaç dakika tartalım vicdanımızla. Dua edelim ki haklarını helal etsinler. Şayet etmeyecek olurlarsa biz bu vebali üzerimizden asla atamayız. Biz sizden razıyız. Hiç şüphe yok ki Allahta sizden razıdır.  Şehit sadece o köyün veya o ailenin şehidi değildir. Şehit tüm türkiyenin şehididir.  Selam olsun vatanı ve milleti uğruna toprağın açtığı kucağa kendini atan o güzel kahramanlara.
Ekleme Tarihi: 06 Haziran 2020 - Cumartesi

HAKKINI helal et şehidim

Bi de kalkmış utanmadan hak hukuk helal etmeye yelteniyoruz. 
Şu geçirdiğimiz üç gece boyunca kesintisiz olarak türkiyenin dört bir yanından şehit haberleri geliyor. Üç gündür genç genç fidanlar birer ikişer kavuşuyor Peygambere komşu olmaya. Bilmem farkında mıyız üç gündür kor ateşler düşüyor evlere. Rüzgarın savurduğu yapraklar misali ülke ve millet olarak o ailelerin acısını sadece birkaç dakika bile paylaşamıyoruz. 
Şimdi gelin biz neyin davasındaymışız Bir de ona bakalım. 


Bilmem Ekrem İmamoğlu türbeye böyle girmiş, vay efendim Anıtkabire aynı şekilde girmeye yüreği yetiyormuymüş, eeeee özür bile dilemiyormuş... 
Ama durun hemen öyle cephe almayın! Ekrem İmamoğlunu eleştirdiğim veya savunduğum yok. Benim derdim Bambaşka. Yine bir anne evlat kokusuna hasret kalacak diyorum. Yine bi çocuk bi tabut başında ağlayacak diyorum. Bi ocağa ateş düşecek düşüyor diyorum...
Peki siz söyleyin o zaman! Neye üzülelim şehride mi? Yoksa topyekün şu içerisine düştüğümüz aldırmamazlık ve gahlesizliğemi. 


O nedenledir ki kardeşler, şu durumda bizlermi şehide hak helal edeceğiz yahut onlar mı sadece birkaç dakika tartalım vicdanımızla. Dua edelim ki haklarını helal etsinler. Şayet etmeyecek olurlarsa biz bu vebali üzerimizden asla atamayız. Biz sizden razıyız. Hiç şüphe yok ki Allahta sizden razıdır. 


Şehit sadece o köyün veya o ailenin şehidi değildir. Şehit tüm türkiyenin şehididir. 
Selam olsun vatanı ve milleti uğruna toprağın açtığı kucağa kendini atan o güzel kahramanlara.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.