yandex

Yunanistan'ın iddialarına görüntülü yalanlama

GÜNDEM 10.11.2021 - 13:36, Güncelleme: 10.11.2021 - 13:36 896+ kez okundu.
 

Yunanistan'ın iddialarına görüntülü yalanlama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri taşıyan bir botun Türk Sahil Güvenlik botları eşliğinde Yunan kara sularına girdiği ve Yunan unsurlarını taciz ettiği yönündeki iddialarını görüntülerle yalanlayarak, "Aynada gördüklerinizi Türkiye'ye yakıştırmaktan vazgeçin" çağrısında bulundu.ANKARA (İGFA) - Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası ile Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamalarla, çok sayıda düzensiz göçmeni taşıyan lastik bir botun Türk Sahil Güvenlik botları eşliğinde Yunan kara sularına girdiği, Türk Sahil Güvenlik botlarının Yunan Sahil Güvenlik unsurlarını taciz ettiği yönündeki iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Dün yaşandığı öne sürülen bahse konu olaya ilişkin olarak, saat 09.00'da İzmir Dikili açıklarında Yunanistan kara sularında bir düzensiz göçmen botunun olduğu ve bu botun Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından dalga yaratarak sürmek suretiyle Türk kara sularına geri itilmeye çalışıldığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları, kendilerine yapılan tüm telsiz çağrılarına rağmen bahse konu düzensiz göçmenleri kurtarmak yerine Türk kara sularına geri itmiş, lastik bot içerisindeki toplam 32 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarılmıştır. Yunanistan unsurlarının, düzensiz göçmenleri geri itmek maksadıyla yaptığı manevralar esnasında Türk kara sularını ihlal etmeleri, Türk Sahil Güvenlik unsurlarının yaptığı manevralarla engellenmiştir" denildi. Söz konusu olaya ilişkin görüntülerin de yer aldığı açıklamada, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı insan haklarına ve hukuka saygılı şekilde denizde ihtiyacı olan herkesin yardımına koşmaya 7 gün 24 saat hazır olduğunun altı çizildi.   https://www.youtube.com/watch?v=jB1-t5veN7E

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri taşıyan bir botun Türk Sahil Güvenlik botları eşliğinde Yunan kara sularına girdiği ve Yunan unsurlarını taciz ettiği yönündeki iddialarını görüntülerle yalanlayarak, "Aynada gördüklerinizi Türkiye'ye yakıştırmaktan vazgeçin" çağrısında bulundu.

ANKARA (İGFA) - Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası ile Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamalarla, çok sayıda düzensiz göçmeni taşıyan lastik bir botun Türk Sahil Güvenlik botları eşliğinde Yunan kara sularına girdiği, Türk Sahil Güvenlik botlarının Yunan Sahil Güvenlik unsurlarını taciz ettiği yönündeki iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Dün yaşandığı öne sürülen bahse konu olaya ilişkin olarak, saat 09.00'da İzmir Dikili açıklarında Yunanistan kara sularında bir düzensiz göçmen botunun olduğu ve bu botun Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından dalga yaratarak sürmek suretiyle Türk kara sularına geri itilmeye çalışıldığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları, kendilerine yapılan tüm telsiz çağrılarına rağmen bahse konu düzensiz göçmenleri kurtarmak yerine Türk kara sularına geri itmiş, lastik bot içerisindeki toplam 32 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarılmıştır. Yunanistan unsurlarının, düzensiz göçmenleri geri itmek maksadıyla yaptığı manevralar esnasında Türk kara sularını ihlal etmeleri, Türk Sahil Güvenlik unsurlarının yaptığı manevralarla engellenmiştir" denildi.

Söz konusu olaya ilişkin görüntülerin de yer aldığı açıklamada, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı insan haklarına ve hukuka saygılı şekilde denizde ihtiyacı olan herkesin yardımına koşmaya 7 gün 24 saat hazır olduğunun altı çizildi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=jB1-t5veN7E

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.