yandex

Akaryakıta indirim geldi: İşte güncel benzin ve motorin fiyatları

EKONOMİ (MG) - Milli Gazete | 01.03.2024 - 09:36, Güncelleme: 01.03.2024 - 09:36 1529+ kez okundu.
 

Akaryakıta indirim geldi: İşte güncel benzin ve motorin fiyatları

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Bu gece yarısı itibarıyla motorine 1 lira 35 kuruş indirim geldi.

Motorine yapılan indirim pompaya yansıdı. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalara bağlı olarak değişen motorin fiyatlarına bu gece yarısı itibarıyla 1 lira 35 kuruşluk indirim geldi. İndirimden sonra İstanbul'da 40 lira 7 kuruş, Ankara'da ise 41 lira 46 kuruş oldu. Geçtiğimiz 22 Şubat'ta benzine 76 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş indirim uygulanmıştı. EPDK BAŞKANI AÇIKLAMIŞTI Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) duyurusu ve uluslararası fiyatlardaki düşüşün ardından gelen bu indirim, sürücüleri sevindirdi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın 20 Şubat'taki açıklamasında "Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL düzeyinde bir indirim olacaktır." ifadelerini kullanmıştı. Yılmaz'ın açıklamasından 2 gün sonra benzine 76 kuruş, motorine ise 2 lira 10 kuruş indirim gelmişti.
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Bu gece yarısı itibarıyla motorine 1 lira 35 kuruş indirim geldi.

Motorine yapılan indirim pompaya yansıdı.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalara bağlı olarak değişen motorin fiyatlarına bu gece yarısı itibarıyla 1 lira 35 kuruşluk indirim geldi. İndirimden sonra İstanbul'da 40 lira 7 kuruş, Ankara'da ise 41 lira 46 kuruş oldu.

Geçtiğimiz 22 Şubat'ta benzine 76 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş indirim uygulanmıştı.

EPDK BAŞKANI AÇIKLAMIŞTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) duyurusu ve uluslararası fiyatlardaki düşüşün ardından gelen bu indirim, sürücüleri sevindirdi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın 20 Şubat'taki açıklamasında "Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL düzeyinde bir indirim olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Yılmaz'ın açıklamasından 2 gün sonra benzine 76 kuruş, motorine ise 2 lira 10 kuruş indirim gelmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.