yandex

Gizli hizmet harcamalarında büyük artış! Şubat ayında 5'e katladı

EKONOMİ (MG) - Milli Gazete | 15.03.2024 - 14:29, Güncelleme: 15.03.2024 - 14:29 1719+ kez okundu.
 

Gizli hizmet harcamalarında büyük artış! Şubat ayında 5'e katladı

Geçtiğimiz 2023 yılının Şubat ayında Cumhurbaşkanlığının gizli hizmet harcaması 373 milyon TL iken 2024’ün aynı ayında bu harcama 1 milyar 897 milyon TL ile rekor kırdı.

Cumhurbaşkanlığı'nın gizli hizmet giderleri, 2024 yılı Şubat ayında tarihi bir rekor kırarak 1 milyar 897 milyon TL'ye ulaştı. Geçen yılın aynı ayında ise bu rakam 373,3 milyon TL idi, dolayısıyla bir yılda beş kat artış gösterdi. SEÇİM ÖNCESİ ÖRTÜLÜ ÖDENEK HARCAMASINDA BÜYÜK ARTIŞ Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bugün açıkladığı merkezi bütçe istatistiklerine göre, ‘gizli hizmet giderleri' olarak bilinen örtülü harcama, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi 2024 yılının Ocak-Şubat döneminde 2 milyar 182 milyon TL'ye çıktı. Geçen senenin aynı döneminde 561,9 milyon TL olan örtülü harcama, yıllık bazda yüzde 238 oranında arttı. Ocak-Şubat 2023 döneminde 202,8 milyar TL olan aylık merkezi bütçe açığı, Ocak-Şubat 2024 döneminde 304,5 milyar TL'ye yükseldi. ÖRTÜLÜ ÖDENEK NEDİR? Örtülü ödenek, devletin bütçesinde belirli bir kalemde açıkça gösterilmeyen, belirli amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere yetkililere tahsis edilen gizli bir fon veya kaynaktır. Bu ödenek, genellikle istihbarat faaliyetleri, güvenlik operasyonları ve devletin stratejik çıkarlarını korumak amacıyla kullanılır. Örtülü ödenek, bu amaçlar dışında, Cumhurbaşkanının ve ailesinin kişisel harcamaları ile siyasi partilerin idare, propaganda ve seçim ihtiyaçlarında da kullanılabiliyor. Örtülü ödeneklere ilişkin giderler Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen esaslara göre gerçekleştiriliyor ve ödeniyor.
Geçtiğimiz 2023 yılının Şubat ayında Cumhurbaşkanlığının gizli hizmet harcaması 373 milyon TL iken 2024’ün aynı ayında bu harcama 1 milyar 897 milyon TL ile rekor kırdı.

Cumhurbaşkanlığı'nın gizli hizmet giderleri, 2024 yılı Şubat ayında tarihi bir rekor kırarak 1 milyar 897 milyon TL'ye ulaştı. Geçen yılın aynı ayında ise bu rakam 373,3 milyon TL idi, dolayısıyla bir yılda beş kat artış gösterdi.

SEÇİM ÖNCESİ ÖRTÜLÜ ÖDENEK HARCAMASINDA BÜYÜK ARTIŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bugün açıkladığı merkezi bütçe istatistiklerine göre, ‘gizli hizmet giderleri' olarak bilinen örtülü harcama, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi 2024 yılının Ocak-Şubat döneminde 2 milyar 182 milyon TL'ye çıktı. Geçen senenin aynı döneminde 561,9 milyon TL olan örtülü harcama, yıllık bazda yüzde 238 oranında arttı.

Ocak-Şubat 2023 döneminde 202,8 milyar TL olan aylık merkezi bütçe açığı, Ocak-Şubat 2024 döneminde 304,5 milyar TL'ye yükseldi.

ÖRTÜLÜ ÖDENEK NEDİR?

Örtülü ödenek, devletin bütçesinde belirli bir kalemde açıkça gösterilmeyen, belirli amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere yetkililere tahsis edilen gizli bir fon veya kaynaktır. Bu ödenek, genellikle istihbarat faaliyetleri, güvenlik operasyonları ve devletin stratejik çıkarlarını korumak amacıyla kullanılır. Örtülü ödenek, bu amaçlar dışında, Cumhurbaşkanının ve ailesinin kişisel harcamaları ile siyasi partilerin idare, propaganda ve seçim ihtiyaçlarında da kullanılabiliyor.

Örtülü ödeneklere ilişkin giderler Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen esaslara göre gerçekleştiriliyor ve ödeniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.