yandex

İşgalci İsrail ile ticaret belgelendi! İşte utanç faturası

GÜNDEM (MG) - Milli Gazete | 03.04.2024 - 16:19, Güncelleme: 03.04.2024 - 16:19 746 kez okundu.
 

İşgalci İsrail ile ticaret belgelendi! İşte utanç faturası

İktidar her fırsatta İşgalci İsrail ile ticaretin söz konusu olmadığını dile getirse de gerçeğin böyle olmadığı ortaya çıktı.

Siyonist İsrail’in Gazze’deki soykırımı devam ederken İsrail ile yapılan doğrudan ticaretin faturası gün yüzüne çıktı. Oraya çıkan belgede Türkiye Varlık Fonu’nun bünyesinde bulunan Eti Maden şirketinin İsrail ‘e, toz halinde borik asit formunda, 25 kg'lık paketlerde, toplam 21 ton bor madeni sattığı açıkça görülüyor.   İSRAİL’E SATILAN BOR MADENİ BELGELENDİ Yüzde 100 kamu kuruluşu olan Eti Maden firmasının İsrailli Fertilizers & Chemicals Ltd. şirketine sattığı bor madeninin 23 Mart 2024 tarihinde Gemlik Limanından hareket ederek 29 Mart 2024'te gemi İsrail'in Aşdod limanına, ardından da 1 Nisan'da Hayfa limanına vardığı ve teslimat yapıldığı anlaşılıyor. İsrailli Fertilizers & Chemicals Ltd. şirketinin işgal güçlerine hizmet verdiği biliniyor.
İktidar her fırsatta İşgalci İsrail ile ticaretin söz konusu olmadığını dile getirse de gerçeğin böyle olmadığı ortaya çıktı.

Siyonist İsrail’in Gazze’deki soykırımı devam ederken İsrail ile yapılan doğrudan ticaretin faturası gün yüzüne çıktı.

Oraya çıkan belgede Türkiye Varlık Fonu’nun bünyesinde bulunan Eti Maden şirketinin İsrail ‘e, toz halinde borik asit formunda, 25 kg'lık paketlerde, toplam 21 ton bor madeni sattığı açıkça görülüyor.

 

İSRAİL’E SATILAN BOR MADENİ BELGELENDİ

Yüzde 100 kamu kuruluşu olan Eti Maden firmasının İsrailli Fertilizers & Chemicals Ltd. şirketine sattığı bor madeninin 23 Mart 2024 tarihinde Gemlik Limanından hareket ederek 29 Mart 2024'te gemi İsrail'in Aşdod limanına, ardından da 1 Nisan'da Hayfa limanına vardığı ve teslimat yapıldığı anlaşılıyor.

İsrailli Fertilizers & Chemicals Ltd. şirketinin işgal güçlerine hizmet verdiği biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.