yandex

Muhalif seçmenler birleşmeli.. AKP'nin acıma duygusu kalmadı..

SİYASET (MG) - Milli Gazete | 04.01.2024 - 09:53, Güncelleme: 04.01.2024 - 09:53 790+ kez okundu.
 

Muhalif seçmenler birleşmeli.. AKP'nin acıma duygusu kalmadı..

Yerel seçim adım adım yaklaşırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel muhalefet partili seçmenlerin birlik olmaları gerektiğini dile getirdi. Özel ayrıca işçi ve emekliye yapılan zamları da eleştirerek mevcut iktidarın acıma duygunun olmadığını vurguladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özel'e göre, İYİ Parti'nin seçmen kitlesi cumhuriyetçi ve Atatürk milliyetçisi; bu seçmenler bir belediyeyi CHP'den alıp AKP veya MHP'ye vermek istemezler. Özel'e göre, ittifaklar sadece üst düzeyde değil, mahallede, beldede, ilçede ve sandıkta Atatürkçülerin yapacağı bir oluşum gerekiyor. Seçim sürecinde iyi insanların iyi kararlar vereceğine inanan Özel, artık görevin seçmenlerde olduğunu vurguladı. Türkiye ittifakını kurmanın önemine değinen Özel, seçmenin genel seçim sonrası kırgınlık ve küskünlük yaşadığını, ancak son zamanlarda moral ve umudun arttığını dile getirdi. Ayrıca, Özel'in ifadesine göre, seçimi kazanamayacaklarını düşünen tüm muhalif seçmenleri, AKP'ye karşı güçlü bir adayda birleşmeye çağırıyor. Özel'e göre, muhalefetin psikolojik olarak üstünlük sağlaması ve büyükşehirleri koruması, aynı zamanda belediye sayısını arttırması gerekiyor. Öngörüye inandığını dile getiren Özel, muhalif seçmenleri bir araya gelmeye çağırarak yerel seçim sonrasında Türkiye'de gündem belirleyen bir siyaset göreceklerini ifade etti. Aday belirleme sürecine de değinen Özel, 700'den fazla ilçe ve belde için kararı kendilerine bıraktıklarını, 110 yerde önseçim yapıldığını, 500 yerde ise önce anket yaptıklarını ve kazanma ihtimali en yüksek yerlerde aday belirlediklerini belirtti. Eşitlik durumunda kadın adaylara öncelik verdiklerini dile getiren Özel, iki aday arasında eşitlik varsa tercihi örgüte bıraktıklarını söyledi. Bazı bölgelerde önseçim yapıldığını da ekledi. Son olarak, geçim sıkıntılarına da değinen Özel, insanların açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. Özel'e göre, iktidarın zam yaparken acıma duygusu olmadığını, çalışanlara ve emeklilere maaş zammı yaparken ise TÜİK'in hileli rakamlarını kullandıklarını söyledi. Özel, bu durumun ekonomi ve zamlar konuşulmaması için kutuplaştırma politikası uygulandığını ifade etti. Geçmişte yaşanan ekonomik krizde tepkinin nasıl dile getirildiğine de değinen Özel, bugünün koşullarında insanların yazar kasası atsa bile tutuklanabileceğini söyledi.
Yerel seçim adım adım yaklaşırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel muhalefet partili seçmenlerin birlik olmaları gerektiğini dile getirdi. Özel ayrıca işçi ve emekliye yapılan zamları da eleştirerek mevcut iktidarın acıma duygunun olmadığını vurguladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özel'e göre, İYİ Parti'nin seçmen kitlesi cumhuriyetçi ve Atatürk milliyetçisi; bu seçmenler bir belediyeyi CHP'den alıp AKP veya MHP'ye vermek istemezler. Özel'e göre, ittifaklar sadece üst düzeyde değil, mahallede, beldede, ilçede ve sandıkta Atatürkçülerin yapacağı bir oluşum gerekiyor. Seçim sürecinde iyi insanların iyi kararlar vereceğine inanan Özel, artık görevin seçmenlerde olduğunu vurguladı. Türkiye ittifakını kurmanın önemine değinen Özel, seçmenin genel seçim sonrası kırgınlık ve küskünlük yaşadığını, ancak son zamanlarda moral ve umudun arttığını dile getirdi.

Ayrıca, Özel'in ifadesine göre, seçimi kazanamayacaklarını düşünen tüm muhalif seçmenleri, AKP'ye karşı güçlü bir adayda birleşmeye çağırıyor. Özel'e göre, muhalefetin psikolojik olarak üstünlük sağlaması ve büyükşehirleri koruması, aynı zamanda belediye sayısını arttırması gerekiyor. Öngörüye inandığını dile getiren Özel, muhalif seçmenleri bir araya gelmeye çağırarak yerel seçim sonrasında Türkiye'de gündem belirleyen bir siyaset göreceklerini ifade etti.

Aday belirleme sürecine de değinen Özel, 700'den fazla ilçe ve belde için kararı kendilerine bıraktıklarını, 110 yerde önseçim yapıldığını, 500 yerde ise önce anket yaptıklarını ve kazanma ihtimali en yüksek yerlerde aday belirlediklerini belirtti. Eşitlik durumunda kadın adaylara öncelik verdiklerini dile getiren Özel, iki aday arasında eşitlik varsa tercihi örgüte bıraktıklarını söyledi. Bazı bölgelerde önseçim yapıldığını da ekledi.

Son olarak, geçim sıkıntılarına da değinen Özel, insanların açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. Özel'e göre, iktidarın zam yaparken acıma duygusu olmadığını, çalışanlara ve emeklilere maaş zammı yaparken ise TÜİK'in hileli rakamlarını kullandıklarını söyledi. Özel, bu durumun ekonomi ve zamlar konuşulmaması için kutuplaştırma politikası uygulandığını ifade etti. Geçmişte yaşanan ekonomik krizde tepkinin nasıl dile getirildiğine de değinen Özel, bugünün koşullarında insanların yazar kasası atsa bile tutuklanabileceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.