yandex

Türkiye gruptan nasıl çıkar? EURO 2020 için ihtimaller

SPOR 15.10.2019 - 17:36, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2588+ kez okundu.
 

Türkiye gruptan nasıl çıkar? EURO 2020 için ihtimaller

Türkiye, EURO 2020 H Grubu'nda son iki maç öncesinde zirvedeki yerini korudu. Peki Türkiye'nin gruptan çıkması için kalan maçlarda nasıl bir sonuç elde etmesi gerekiyor?

EURO 2020 elemeleri kapsamında Türkiye, deplasmanda Fransa ile karşılaştı. France Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Alınan bu beraberlik ile birlikte Türkiye, Fransa'nın hemen önünde lider durumunda. EURO 2020 H Grubu'nda oynanan diğer maçlarda İzlanda, Andorra'yı 2-0, Arnavutluk ise Moldova'yı 4-0 mağlup etti. Oynadığı sekiz maçta altı galibiyet, bir beraberlik, bir yenilgi yaşayan ve 19 puan toplayan Türkiye, aynı puana sahip Fransa'nın önünde, gruptaki son iki maç öncesinde zirvedeki yerini korudu. Grup karşılaşmalarının tamamlanmasına iki maç kala İzlanda ise 15 puan ile Türkiye'nin dört puan gerisinde kaldı. Arnavutluk ise 12 puan ile dördüncü sırada yer aldı. Şenol Güneş yönetimindeki A Milli Takımı, bir sonraki maçında 14 Kasım Perşembe günü İzlanda'yı konuk edecek. Peki Türkiye'nin gruptan çıkması için kalan maçlarda nasıl bir sonuç elde etmesi gerekiyor? Milli takım, bir sonraki maçta İzlanda ile berabere kalması halinde, son maçta Andorra’ya kaybetse bile ikinci olarak finallere gitmeyi garantileyecek. Türkiye İzlanda’ya kaybeder ve Andorra karşısında kazanırsa yine ikinci olarak EURO 2020 finallerinin yolunu tutacak. Türkiye'nin kalan maçları: 14 Kasım Perşembe: Türkiye - İzlanda 17 Kasım Pazar: Andorra - Türkiye EURO 2020 H Grubu Puan Durumu 1- Türkiye / 19 puan 2- Fransa / 19 puan 3- İzlanda / 15 puan 4- Arnavutluk / 12 puan 5- Andorra / 3 puan 6- Moldova / 3 puan
Türkiye, EURO 2020 H Grubu'nda son iki maç öncesinde zirvedeki yerini korudu. Peki Türkiye'nin gruptan çıkması için kalan maçlarda nasıl bir sonuç elde etmesi gerekiyor?

EURO 2020 elemeleri kapsamında Türkiye, deplasmanda Fransa ile karşılaştı. France Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Alınan bu beraberlik ile birlikte Türkiye, Fransa'nın hemen önünde lider durumunda. EURO 2020 H Grubu'nda oynanan diğer maçlarda İzlanda, Andorra'yı 2-0, Arnavutluk ise Moldova'yı 4-0 mağlup etti.

Oynadığı sekiz maçta altı galibiyet, bir beraberlik, bir yenilgi yaşayan ve 19 puan toplayan Türkiye, aynı puana sahip Fransa'nın önünde, gruptaki son iki maç öncesinde zirvedeki yerini korudu.

Grup karşılaşmalarının tamamlanmasına iki maç kala İzlanda ise 15 puan ile Türkiye'nin dört puan gerisinde kaldı. Arnavutluk ise 12 puan ile dördüncü sırada yer aldı. Şenol Güneş yönetimindeki A Milli Takımı, bir sonraki maçında 14 Kasım Perşembe günü İzlanda'yı konuk edecek.

Peki Türkiye'nin gruptan çıkması için kalan maçlarda nasıl bir sonuç elde etmesi gerekiyor?

Milli takım, bir sonraki maçta İzlanda ile berabere kalması halinde, son maçta Andorra’ya kaybetse bile ikinci olarak finallere gitmeyi garantileyecek.

Türkiye İzlanda’ya kaybeder ve Andorra karşısında kazanırsa yine ikinci olarak EURO 2020 finallerinin yolunu tutacak.

Türkiye'nin kalan maçları:

14 Kasım Perşembe: Türkiye - İzlanda

17 Kasım Pazar: Andorra - Türkiye

EURO 2020 H Grubu Puan Durumu

1- Türkiye / 19 puan

2- Fransa / 19 puan

3- İzlanda / 15 puan

4- Arnavutluk / 12 puan

5- Andorra / 3 puan

6- Moldova / 3 puan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.