yandex

İlker Başbuğ: 'Barış Pınarı Harekatı' zorunluydu

TÜRKİYE 01.11.2019 - 12:49, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2550+ kez okundu.
 

İlker Başbuğ: 'Barış Pınarı Harekatı' zorunluydu

26.Genelkurbay Başkanı İlker Başbuğ, Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği bir programa konuşmacı olarak katıldı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 'Milli Mücadele' konulu programa konuşmacı olarak katılan Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ dikkat çeken bir konuşma yaptı. Programda 'Barış Pınarı Harekatı'nın zorunluluğuna dikkat çeken Başbuğ, askeri harekatla terör koridorunun engellendiğini söyledi. 'Barış Pınarı Harekatı’nın  önemine değinen açıklamalarda bulunan Başbuğ, “AK Parti’nin kazandığı belediyede katıldığım ilk söyleşi oldu. Barış Pınarı Harekatı zorunluydu. Orada hiç tereddüdümüz yok. Sağladığı faydalar var mı tabi ki var. En azından terör koridorunu parçaladınız. Bir Irak modelini Türkiye’de uygulanma olasılığını rafa kaldırdınız. Bu büyük bir başarıdır. Ama esas sorunumuz YPG/PYD ne derseniz deyin terör örgütü olarak kabul ettiremiyorsunuz. Suriye rejimi Güney’den geliyor, siz Kuzey’den geliyorsunuz. Bu ne demektir bitiş demektir. YPG’nin bitmesi demektir. YPG’nin bitmesini de ne Rusya istiyor ne de Amerika istiyor” dedi.   “SOYKIRIM SÖZÜNÜ SİYASİLER KULLANAMAZ” Konuşmasında ABD Temsilciler meclisindeki soykırım kararına ilişkin açıklamalarda da bulunan Başbuğ, ”Soykırımcı deme konusunda sözleşmeye göre yetkili olan tek organ mahkemelerdir. Açık ve net. Diğer Avrupa ülkelerinde de parlamentolar alınmadı mı alındı. En son Amerika Birleşik Temsilciler Meclisi’nden karar aldı. Bu konuda bangır bangır bağırmanız gerekiyor. Siz bu konuda yetkili değilsiniz. Soykırım olmasını iddia edebilmesi için karşı tarafın devletin bu olayı planladığına ve icra ettiğine dair belge koyması lazım. Ne siyasi parlamentolar ne kişiler bu olay soykırımdır deme yetkisine sahip değiller. Yetkili mahkemelerdir. Biz bunu defalarca dile getirdik” diye konuştu.  
26.Genelkurbay Başkanı İlker Başbuğ, Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği bir programa konuşmacı olarak katıldı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 'Milli Mücadele' konulu programa konuşmacı olarak katılan Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Programda 'Barış Pınarı Harekatı'nın zorunluluğuna dikkat çeken Başbuğ, askeri harekatla terör koridorunun engellendiğini söyledi.

'Barış Pınarı Harekatı’nın  önemine değinen açıklamalarda bulunan Başbuğ, “AK Parti’nin kazandığı belediyede katıldığım ilk söyleşi oldu. Barış Pınarı Harekatı zorunluydu. Orada hiç tereddüdümüz yok. Sağladığı faydalar var mı tabi ki var. En azından terör koridorunu parçaladınız. Bir Irak modelini Türkiye’de uygulanma olasılığını rafa kaldırdınız. Bu büyük bir başarıdır. Ama esas sorunumuz YPG/PYD ne derseniz deyin terör örgütü olarak kabul ettiremiyorsunuz. Suriye rejimi Güney’den geliyor, siz Kuzey’den geliyorsunuz. Bu ne demektir bitiş demektir. YPG’nin bitmesi demektir. YPG’nin bitmesini de ne Rusya istiyor ne de Amerika istiyor” dedi.
 

“SOYKIRIM SÖZÜNÜ SİYASİLER KULLANAMAZ”

Konuşmasında ABD Temsilciler meclisindeki soykırım kararına ilişkin açıklamalarda da bulunan Başbuğ, ”Soykırımcı deme konusunda sözleşmeye göre yetkili olan tek organ mahkemelerdir. Açık ve net. Diğer Avrupa ülkelerinde de parlamentolar alınmadı mı alındı. En son Amerika Birleşik Temsilciler Meclisi’nden karar aldı. Bu konuda bangır bangır bağırmanız gerekiyor. Siz bu konuda yetkili değilsiniz. Soykırım olmasını iddia edebilmesi için karşı tarafın devletin bu olayı planladığına ve icra ettiğine dair belge koyması lazım. Ne siyasi parlamentolar ne kişiler bu olay soykırımdır deme yetkisine sahip değiller. Yetkili mahkemelerdir. Biz bunu defalarca dile getirdik” diye konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.