yandex

4,7'lik deprem sonrası uzmanlardan uyarı

GÜNDEM 11.01.2020 - 21:19, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4018+ kez okundu.
 

4,7'lik deprem sonrası uzmanlardan uyarı

4,7 büyüklüğünde deprem sonrası uzmanlardan açıklama geldi.

İstanvul'da hissedilen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası İTÜ Öğretim Üyesi Profesör Dr. Ziyadin Çakır, "Bu deprem ciddi bir uyarı, büyük depremi tetikleyebilir. Önlemler alınmalı, sonucu çok ciddi bir afet olabilir" dedi. Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi, saat 16.37'de gerçekleşen depremin yerin 16 kilometre aşağısında oluştuğunu ve depremin büyüklüğünün 4,8 olduğunu duyurdu. UZMANLARDAN İLK YORUM İstanbul'un pek çok noktasında hissedilen deprem sonrası açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Artçı ve normal bir deprem olduğunu düşünüyorum. Daha önceki 5.7'lik depremin artçısı gibi duruyor" diye konuştu. "CİDDİ BİR UYARI, BÜYÜK DEPREMİ TETİKLEYEBİLİR" İTÜ Öğretim Üyesi Profesör Dr. Ziyadin Çakır, depremle ilgili yaptığı açıklamada "Bugün meydana gelen deprem normal seyre uygun değil. Dikkatli olunmalı. Bu deprem ciddi bir uyarı, büyük depremi tetikleyebilir. Ana fayın üzerinde meydana geldi. Önlemler alınmalı, sonucu çok ciddi bir afet olabilir" dedi.
4,7 büyüklüğünde deprem sonrası uzmanlardan açıklama geldi.

İstanvul'da hissedilen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası İTÜ Öğretim Üyesi Profesör Dr. Ziyadin Çakır, "Bu deprem ciddi bir uyarı, büyük depremi tetikleyebilir. Önlemler alınmalı, sonucu çok ciddi bir afet olabilir" dedi.

Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi, saat 16.37'de gerçekleşen depremin yerin 16 kilometre aşağısında oluştuğunu ve depremin büyüklüğünün 4,8 olduğunu duyurdu.

UZMANLARDAN İLK YORUM

İstanbul'un pek çok noktasında hissedilen deprem sonrası açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Artçı ve normal bir deprem olduğunu düşünüyorum. Daha önceki 5.7'lik depremin artçısı gibi duruyor" diye konuştu.

"CİDDİ BİR UYARI, BÜYÜK DEPREMİ TETİKLEYEBİLİR"

İTÜ Öğretim Üyesi Profesör Dr. Ziyadin Çakır, depremle ilgili yaptığı açıklamada "Bugün meydana gelen deprem normal seyre uygun değil. Dikkatli olunmalı. Bu deprem ciddi bir uyarı, büyük depremi tetikleyebilir. Ana fayın üzerinde meydana geldi. Önlemler alınmalı, sonucu çok ciddi bir afet olabilir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.