yandex

Corona virüsü hızla yayılıyor! Türkiye'de de var mı?

DÜNYA 26.01.2020 - 16:34, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2876+ kez okundu.
 

Corona virüsü hızla yayılıyor! Türkiye'de de var mı?

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Corona virüsü hızla yayılıyor. İşte resmi makamlarca Corona virüsünün görüldüğü ülkeler... Türkiye'de de var mı?

Ocak ayının başlarında ölümcül etkisi ilk defa ortaya çıkan ve başta Çin'in Wuhan şehri olmak üzere dünya geneline yayılan Corona virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Her geçen gün, Corona virüsü nedeniyle ölen ve hastalık teşhisi konan insan sayısı artıyor. Yetkililer ve sağlık çalışanları salgını kontrol altına almak için çabalarken Çin'deki Wuhan corona virüsünün yayılma hızı artmaya devam ediyor.   VİRÜS YAYILIYOR İLAÇ STOKLARI TÜKENİYOR Yılbaşı etkinlikleri gibi geniş kitle etkinliklerini iptal eden ve toplu taşımayı durdurmak gibi ciddi karantina önlemleri alan Çin yönetimi, şimdi de başka bir felaket ile yüzleşmek zorunda. Hastanelerde bulunan ve Corona virüsü ilacı olmasa da belirtileri hafifletmek için kullanılan ilaçların stokları tükenmek üzere.   RESMİ MAKAMLARCA VİRÜSÜN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER Corona virüsünün resmi makamlarca tespit edildiği ülkeler, Çin'ın dışında Avustralya, Malezya, Tayland, Japonya, Nepal, Güney Kore, Tayvan, ABD, Singapur, Vietnam, Kanada ve Fransa.   ÖLÜ VE YARALILARDA SON DURUM Sağlık yetkilileri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'deki ölümcül Corona virüsü yüzünden 56 kişinin öldüğünü söyledi. Ülke genelinde 1.900'den fazla teyit edilmiş vaka rapor edildi. Öte yandan Corona virüsü, tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Henüz kesin bir tedavisi olmayan hastalık nedeniyle birçok bölgede sağlık görevlileri için seferberlik ilan edildi. Çin'in devleti tarafından işletilen Xinhua haber ajansı, 237 hastanın kritik durumda olduğunu bildirdi.   TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜSÜ TESPİL EDİLDİ Mİ? Konya'da Corona virüsü belirtileri gösterdiği şüphesiyle hastaneye başvuran ve karantinaya alınan Çinli kadın turiste benign pozisyonel vertigo tanısı konuldu. Alınan bilgiye göre, Çin uyruklu kadın turist, baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetiyle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine başvurdu. Doktorlar kadın turisti Corona virüsü taşıyabileceğinden şüphelenerek karantinaya aldı. Gün içinde bir süre karantinada kalan kadın turistte, yapılan muayene, tahlil ve tetkikler sonucunda Corona virüsüne rastlanmadı. Benign pozisyonel vertigo teşhisi konulan Çinli turistin, tedavisinin ardından taburcu edileceği öğrenildi.
Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Corona virüsü hızla yayılıyor. İşte resmi makamlarca Corona virüsünün görüldüğü ülkeler... Türkiye'de de var mı?

Ocak ayının başlarında ölümcül etkisi ilk defa ortaya çıkan ve başta Çin'in Wuhan şehri olmak üzere dünya geneline yayılan Corona virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Her geçen gün, Corona virüsü nedeniyle ölen ve hastalık teşhisi konan insan sayısı artıyor. Yetkililer ve sağlık çalışanları salgını kontrol altına almak için çabalarken Çin'deki Wuhan corona virüsünün yayılma hızı artmaya devam ediyor.

 

VİRÜS YAYILIYOR İLAÇ STOKLARI TÜKENİYOR

Yılbaşı etkinlikleri gibi geniş kitle etkinliklerini iptal eden ve toplu taşımayı durdurmak gibi ciddi karantina önlemleri alan Çin yönetimi, şimdi de başka bir felaket ile yüzleşmek zorunda. Hastanelerde bulunan ve Corona virüsü ilacı olmasa da belirtileri hafifletmek için kullanılan ilaçların stokları tükenmek üzere.

 

RESMİ MAKAMLARCA VİRÜSÜN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

Corona virüsünün resmi makamlarca tespit edildiği ülkeler, Çin'ın dışında Avustralya, Malezya, Tayland, Japonya, Nepal, Güney Kore, Tayvan, ABD, Singapur, Vietnam, Kanada ve Fransa.

 

ÖLÜ VE YARALILARDA SON DURUM

Sağlık yetkilileri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'deki ölümcül Corona virüsü yüzünden 56 kişinin öldüğünü söyledi. Ülke genelinde 1.900'den fazla teyit edilmiş vaka rapor edildi. Öte yandan Corona virüsü, tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Henüz kesin bir tedavisi olmayan hastalık nedeniyle birçok bölgede sağlık görevlileri için seferberlik ilan edildi. Çin'in devleti tarafından işletilen Xinhua haber ajansı, 237 hastanın kritik durumda olduğunu bildirdi.

 

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜSÜ TESPİL EDİLDİ Mİ?

Konya'da Corona virüsü belirtileri gösterdiği şüphesiyle hastaneye başvuran ve karantinaya alınan Çinli kadın turiste benign pozisyonel vertigo tanısı konuldu. Alınan bilgiye göre, Çin uyruklu kadın turist, baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetiyle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine başvurdu.

Doktorlar kadın turisti Corona virüsü taşıyabileceğinden şüphelenerek karantinaya aldı. Gün içinde bir süre karantinada kalan kadın turistte, yapılan muayene, tahlil ve tetkikler sonucunda Corona virüsüne rastlanmadı. Benign pozisyonel vertigo teşhisi konulan Çinli turistin, tedavisinin ardından taburcu edileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.