yandex

Ordu'da doğal gaz boru hattında patlama

TÜRKİYE 31.01.2020 - 20:18, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4536+ kez okundu.
 

Ordu'da doğal gaz boru hattında patlama

Ordu'nun Ünye ilçesinde BOTAŞ'a ait doğal gaz boru hattında patlama meydana geldi.

Patlama, Ünye ilçesi Yaz Konağı mevkiinde gerçekleşti. BOTAŞ'a ait doğal gaz boru hattından çıkan alevler 30 metre yüksekliğe ulaşarak Ünye ilçe merkezinden görüldü. Yetkililer ve itfaiye olay yerine giderek gazı kesti ve onarım için çalışmalara başladı. Tarım arazisi içinde gerçekleşen patlamada ölen yada yaralanan olmadı. Patlamadan dolayı Fatsa'da bir süre doğal gaz kesintisi yaşanacağı belirtildi. Valilik açıklaması Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, doğal gaz boru hattında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıkmasıyla itfaiye ekipleri, Botaş ve Aksa firması yetkililerinin bilgilendirildiği ve güvenlik birimlerince çevre güvenliği alındığı vurgulandı. Doğal gaz boru hattında meydana gelen yangının devam etttiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Patlamaya sebep olacak herhangi bir müdahale tespit edilememiştir. Olayla ilgili can ve mal kaybı yaşanmamış olup, patlamanın etkisiyle çevrede oturan vatandaşlar kısa süreli panik yaşamışlar ve çevredeki evlerde cam kırılması şeklinde hafif hasarlar meydana gelmiştir." TRT HABER
Ordu'nun Ünye ilçesinde BOTAŞ'a ait doğal gaz boru hattında patlama meydana geldi.

Patlama, Ünye ilçesi Yaz Konağı mevkiinde gerçekleşti. BOTAŞ'a ait doğal gaz boru hattından çıkan alevler 30 metre yüksekliğe ulaşarak Ünye ilçe merkezinden görüldü.

Yetkililer ve itfaiye olay yerine giderek gazı kesti ve onarım için çalışmalara başladı.

Tarım arazisi içinde gerçekleşen patlamada ölen yada yaralanan olmadı.

Patlamadan dolayı Fatsa'da bir süre doğal gaz kesintisi yaşanacağı belirtildi.

Valilik açıklaması

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, doğal gaz boru hattında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıkmasıyla itfaiye ekipleri, Botaş ve Aksa firması yetkililerinin bilgilendirildiği ve güvenlik birimlerince çevre güvenliği alındığı vurgulandı.

Doğal gaz boru hattında meydana gelen yangının devam etttiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlamaya sebep olacak herhangi bir müdahale tespit edilememiştir. Olayla ilgili can ve mal kaybı yaşanmamış olup, patlamanın etkisiyle çevrede oturan vatandaşlar kısa süreli panik yaşamışlar ve çevredeki evlerde cam kırılması şeklinde hafif hasarlar meydana gelmiştir."

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.