yandex

20 bin öğretmen daha atanacak

EĞİTİM 20.02.2020 - 12:09, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2888+ kez okundu.
 

20 bin öğretmen daha atanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu yıl içinde 20 bin öğretmen daha atayacağız" dedi.

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Seçuk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk öğretmenlere 20 bin ek atama yapılacağını müjdeledi. Sınavlı okullara yüzde 10 kontenjanı Selçuk, LGS kapsamındaki sınava girecek öğrenci sayısı hakkında da bilgi verdi. Bakan Selçuk, "Çocuklarımızı asla mağdur etmeyiz, kontenjanlar ayarlandı, rahat olsunlar" dedi. Bakan Selçuk, sınavla öğrenci alınacak okullarda kontenjanların oranının yüzde 10 olacağını, sayının bu oran üzerinden belirleneceğini bildirdi. "EBA'da ilk 3'teyiz" Bakan Selçuk, Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) ilişkin, "Çocuğa özel deneme sınavı yapılabiliyor. Her şey kişiye özel. Dünyada 2-3 ülkede varsa biri Türkiye'de." değerlendirmesinde bulundu. "Pazartesi Elazığ'dayım" Bakan Selçuk, 24 Şubat'ta eğitim öğretime başlanacak Elazığ'a gideceğini söyledi. Selçuk, "Pazar günü Elazığ'da olacağım. Velilerimizle de görüşeceğiz, eksikleri tespit edeceğiz" dedi. TRT HABER
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu yıl içinde 20 bin öğretmen daha atayacağız" dedi.

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Seçuk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk öğretmenlere 20 bin ek atama yapılacağını müjdeledi.

Sınavlı okullara yüzde 10 kontenjanı

Selçuk, LGS kapsamındaki sınava girecek öğrenci sayısı hakkında da bilgi verdi. Bakan Selçuk, "Çocuklarımızı asla mağdur etmeyiz, kontenjanlar ayarlandı, rahat olsunlar" dedi. Bakan Selçuk, sınavla öğrenci alınacak okullarda kontenjanların oranının yüzde 10 olacağını, sayının bu oran üzerinden belirleneceğini bildirdi.

"EBA'da ilk 3'teyiz"

Bakan Selçuk, Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) ilişkin, "Çocuğa özel deneme sınavı yapılabiliyor. Her şey kişiye özel. Dünyada 2-3 ülkede varsa biri Türkiye'de." değerlendirmesinde bulundu.

"Pazartesi Elazığ'dayım"

Bakan Selçuk, 24 Şubat'ta eğitim öğretime başlanacak Elazığ'a gideceğini söyledi. Selçuk, "Pazar günü Elazığ'da olacağım. Velilerimizle de görüşeceğiz, eksikleri tespit edeceğiz" dedi.

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.