yandex

Malezya'da Kovid-19 ile mücadele için özel fon kuruldu

DÜNYA 12.03.2020 - 08:25, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3516+ kez okundu.
 

Malezya'da Kovid-19 ile mücadele için özel fon kuruldu

Malezya hükümeti, ülke genelinde son haftalarda yoğun bir şekilde artış gösteren koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için özel fon kurdu.

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, bakanlar kurulu toplantısının ardından, başlangıç olarak hükümetin fona devlet bütçesinden 1 milyon Malezya Ringgiti (1,4 milyon lira) bağış yaptığını açıkladı.   İşsiz hastalara öncelik tanınacak   Muhyiddin, fona yatırılan paraların Malezya'da karantinada bulunan Kovid-19 hastalarının tedavisi ve hastalara maddi yardım için kullanılacağını söyledi. Fon yardımında işsiz durumdaki Kovid-19 hastalarının önceleneceğini açıklayan Muhyiddin, "Karantinada tutulan işsiz hastalar günlük 100 Malezya Ringgiti (146 lira) para yardımı alacaklar" dedi.   Bakanlar da fona bağış yaptı   Kabine toplantısının ardından Malezyalı bakanlar da fona kendi ceplerinden bağışta bulundu. Öte yandan Malezya Sağlık Bakanlığı, başkent Kuala Lumpur'daki bir camide dün düzenlenen dini etkinliğe katılan 53 yaşındaki bir kişide Kovid-19 vakası görülmesi üzerine, etkinliğe katılan yaklaşık 5 bin kişiyi, virüs şüphesiyle sağlık kontrolüne tabi tuttu. Şimdiye kadar 149 Kovid-19 vakasının görüldüğü Malezya'da hastaların 26'sı tedavi edildi. TRT HABER
Malezya hükümeti, ülke genelinde son haftalarda yoğun bir şekilde artış gösteren koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için özel fon kurdu.

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, bakanlar kurulu toplantısının ardından, başlangıç olarak hükümetin fona devlet bütçesinden 1 milyon Malezya Ringgiti (1,4 milyon lira) bağış yaptığını açıkladı.

 

İşsiz hastalara öncelik tanınacak

 

Muhyiddin, fona yatırılan paraların Malezya'da karantinada bulunan Kovid-19 hastalarının tedavisi ve hastalara maddi yardım için kullanılacağını söyledi.

Fon yardımında işsiz durumdaki Kovid-19 hastalarının önceleneceğini açıklayan Muhyiddin, "Karantinada tutulan işsiz hastalar günlük 100 Malezya Ringgiti (146 lira) para yardımı alacaklar" dedi.

 

Bakanlar da fona bağış yaptı

 

Kabine toplantısının ardından Malezyalı bakanlar da fona kendi ceplerinden bağışta bulundu.

Öte yandan Malezya Sağlık Bakanlığı, başkent Kuala Lumpur'daki bir camide dün düzenlenen dini etkinliğe katılan 53 yaşındaki bir kişide Kovid-19 vakası görülmesi üzerine, etkinliğe katılan yaklaşık 5 bin kişiyi, virüs şüphesiyle sağlık kontrolüne tabi tuttu.

Şimdiye kadar 149 Kovid-19 vakasının görüldüğü Malezya'da hastaların 26'sı tedavi edildi.

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.