yandex

DSÖ: Afrika'da COVID-19 nedeniyle 1 yılda 190 bin kişi ölebilir

DÜNYA 07.05.2020 - 22:06, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3657+ kez okundu.
 

DSÖ: Afrika'da COVID-19 nedeniyle 1 yılda 190 bin kişi ölebilir

Afrika kıtasında, yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı etkili önlemler alınmadığı takdirde bir yılda 83 ila 190 bin kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunuldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Bölge Ofisinden yapılan açıklamada, COVID-19'un kontrol altına alınması için tedbirlerin başarısız olması durumunda Afrika'da 29-44 milyon kişinin hastalığa yakalanabileceği ve 83-190 bin kişinin ölebileceği belirtildi. Bu rakamların tahmin modeline dayalı bir araştırmada belirlendiği kaydedilen açıklamada, DSÖ Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti'nin "Bölgedeki birçok hükümet tarafından proaktif yaklaşım benimsenmezse Kovid-19 gelecek birkaç yılda hayatımızın bir demirbaşı olabilir. Test yapmak, iz sürmek, tecrit ve tedavi etmemiz gerekiyor." çağrısına yer verildi. Afrika kıtasında Kovid-19 görülen kişi sayısı 51 bin 698'e yükselirken vaka sayısının en yüksek olduğu ülkeler Güney Afrika, Mısır, Fas, Cezayir, Nijerya, Gana, Kamerun ve Gine oldu. TRT HABER
Afrika kıtasında, yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı etkili önlemler alınmadığı takdirde bir yılda 83 ila 190 bin kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunuldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Bölge Ofisinden yapılan açıklamada, COVID-19'un kontrol altına alınması için tedbirlerin başarısız olması durumunda Afrika'da 29-44 milyon kişinin hastalığa yakalanabileceği ve 83-190 bin kişinin ölebileceği belirtildi.

Bu rakamların tahmin modeline dayalı bir araştırmada belirlendiği kaydedilen açıklamada, DSÖ Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti'nin "Bölgedeki birçok hükümet tarafından proaktif yaklaşım benimsenmezse Kovid-19 gelecek birkaç yılda hayatımızın bir demirbaşı olabilir.

Test yapmak, iz sürmek, tecrit ve tedavi etmemiz gerekiyor." çağrısına yer verildi.

Afrika kıtasında Kovid-19 görülen kişi sayısı 51 bin 698'e yükselirken vaka sayısının en yüksek olduğu ülkeler Güney Afrika, Mısır, Fas, Cezayir, Nijerya, Gana, Kamerun ve Gine oldu.

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.