yandex

"Koronavirüsle mücadelede tek umudumuz aşı"

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 08.12.2020 - 11:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2075+ kez okundu.
 

"Koronavirüsle mücadelede tek umudumuz aşı"

Çin'den getirilen koronavirüs aşısının gönüllü olarak testlerine katılan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, virüsten kurtulmak için tek umudun aşı olduğunu söyledi. Prof. Özkan, aşının ciddi bir yan etkisi olmadığını vurguladı.

Aşı çalışmalarının önemine işaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, COVID-19 aşılarının, hastalığın yayılmasını engellemek ve insanların rahat nefes alabilmeleri için oldukça kıymetli olduğunu söyledi.  Özkan, Türk aşısını da heyecanla beklediklerini belirterek, "İnşallah aşılar faydalı olur. Şu an etkilerini biz de bilmiyoruz, merakla bekliyoruz. Türk aşılarımız da bir an önce piyasaya çıkarsa çok etkili olur. Aşılar yarışır, Türk aşıları da bu yarışa girer umarım" dedi.  "Aşının ikinci dozunda ciddi bir yan etki yaşamadım" Çin'den getirilen aşının deneme çalışmalarına katılan Prof. Özkan, "İlk dozda bir günlük bir başağrım oldu ama ikinci dozda çok ciddi bir yan etkisi olmadı. Ben de sonuçlarını merakla bekliyorum ama faz 3 çalışması olduğu için kurallarına riayet etmek gerekiyor. Onlar, "Tamam bu Faz 3 çalışması kırıldı" dediği anda sonuçlarına bakılacak. Aşı çalışmaları bizim için çok önemli çünkü tek umudumuz aşı. Herhangi bir ilaç maalesef bunulamadı. Aşı çalışmalarının sonuçlarını merakla bekliyoruz." Akdeniz Üniversitesi'nin de aşı üzerine çalışmalar yürüttüğüne değinen Özkan, "Bu süreçler çok hızlı olamıyor maalesef çünkü güvenli olması gerekiyor. Etkin olduğunu kanıtlamanız gerekiyor. Aşı çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah bizden de güzel haberler gelir" diye konuştu.
Çin'den getirilen koronavirüs aşısının gönüllü olarak testlerine katılan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, virüsten kurtulmak için tek umudun aşı olduğunu söyledi. Prof. Özkan, aşının ciddi bir yan etkisi olmadığını vurguladı.

Aşı çalışmalarının önemine işaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, COVID-19 aşılarının, hastalığın yayılmasını engellemek ve insanların rahat nefes alabilmeleri için oldukça kıymetli olduğunu söyledi. 

Özkan, Türk aşısını da heyecanla beklediklerini belirterek, "İnşallah aşılar faydalı olur. Şu an etkilerini biz de bilmiyoruz, merakla bekliyoruz. Türk aşılarımız da bir an önce piyasaya çıkarsa çok etkili olur. Aşılar yarışır, Türk aşıları da bu yarışa girer umarım" dedi. 

"Aşının ikinci dozunda ciddi bir yan etki yaşamadım"

Çin'den getirilen aşının deneme çalışmalarına katılan Prof. Özkan, "İlk dozda bir günlük bir başağrım oldu ama ikinci dozda çok ciddi bir yan etkisi olmadı. Ben de sonuçlarını merakla bekliyorum ama faz 3 çalışması olduğu için kurallarına riayet etmek gerekiyor. Onlar, "Tamam bu Faz 3 çalışması kırıldı" dediği anda sonuçlarına bakılacak. Aşı çalışmaları bizim için çok önemli çünkü tek umudumuz aşı. Herhangi bir ilaç maalesef bunulamadı. Aşı çalışmalarının sonuçlarını merakla bekliyoruz."

Akdeniz Üniversitesi'nin de aşı üzerine çalışmalar yürüttüğüne değinen Özkan, "Bu süreçler çok hızlı olamıyor maalesef çünkü güvenli olması gerekiyor. Etkin olduğunu kanıtlamanız gerekiyor. Aşı çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah bizden de güzel haberler gelir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.