yandex

Altın fırtınası durdu! Finans uzmanı: Gümüş altından daha avantajlı

EKONOMİ 18.12.2020 - 16:48, Güncelleme: 18.12.2020 - 16:51 2296+ kez okundu.
 

Altın fırtınası durdu! Finans uzmanı: Gümüş altından daha avantajlı

Altında dalgalı seyir sürerken gümüş fiyatları son haftaların en yüksek seviyesine geldi. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu altın, gümüş ve Merkez Bankası'nın olası faiz kararını değerlendirdi.

Altın fiyatlarındaki dalgalı seyir sürüyor. Dün yükseliş evresine giren gram altın haftanın son iş gününde düşüşe geçti. ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı sonrasında yükselişe geçen altın fiyatları 18 aralık cuma gününe düşüle başladı. Gram altın 466 liraya geriledi. Dolar kuru 7 lira 70 kuruştan satılırken, gümüşün gram fiyatı 6 lira 39 kuruştan işlem gördü. Finans ve teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, altında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. ALTIN MI, GÜMÜŞ MÜ ALINIR? Haftanın son iş gününe düşüşle başlayan gram altın 466 lirayı takip ediyor. Altının ons fiyatı ise 1880 dolar seviyesini izliyor. Altındaki yükselişin dolar kurunda yaşanan düşüş nedeniyle sınırlı kalacağını, gümüşün ise daha serbest bir yol izleyeceğini söyleyen teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şatıroğlu, "Altın dün 21 günlük Kaufman ortalamasının üzerine attı ve pozitif görünüme geçti. Bugün de üzerinde kapanış olursa pozitif görünüm teyit edilmiş olacak. Dolar-TL'deki geri çekilme nedeniyle altında yükselişler sınırlı olabilir o yüzden altın yerine gümüş daha avantajlı olabilir." ifadelerini kullandı. Gümüş için de olumlu yorumlarda bulunan Tunç Şatıroğlu, "Gümüş dün 25,75 (DOLAR) direncinin üzerine attı. Bugün de üzerinde kapanış olursa direncin geçilmesi teyit edilmiş olacak" diye konuştu. Merkez Bankası'nın faiz kararı alacağını iddia eden Şatıorğlu,"TCMB (Merkez Bankası) faiz konusunda piyasa beklentisini karşılayacaktır diye düşünüyorum. Ancak şu kadar puan olur diye bir tahminde bulunmuyorum. Piyasa 100 puan bekliyor." İddiasında bulundu.
Altında dalgalı seyir sürerken gümüş fiyatları son haftaların en yüksek seviyesine geldi. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu altın, gümüş ve Merkez Bankası'nın olası faiz kararını değerlendirdi.

Altın fiyatlarındaki dalgalı seyir sürüyor. Dün yükseliş evresine giren gram altın haftanın son iş gününde düşüşe geçti. ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı sonrasında yükselişe geçen altın fiyatları 18 aralık cuma gününe düşüle başladı. Gram altın 466 liraya geriledi. Dolar kuru 7 lira 70 kuruştan satılırken, gümüşün gram fiyatı 6 lira 39 kuruştan işlem gördü. Finans ve teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, altında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

ALTIN MI, GÜMÜŞ MÜ ALINIR?

Haftanın son iş gününe düşüşle başlayan gram altın 466 lirayı takip ediyor. Altının ons fiyatı ise 1880 dolar seviyesini izliyor. Altındaki yükselişin dolar kurunda yaşanan düşüş nedeniyle sınırlı kalacağını, gümüşün ise daha serbest bir yol izleyeceğini söyleyen teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şatıroğlu, "Altın dün 21 günlük Kaufman ortalamasının üzerine attı ve pozitif görünüme geçti. Bugün de üzerinde kapanış olursa pozitif görünüm teyit edilmiş olacak. Dolar-TL'deki geri çekilme nedeniyle altında yükselişler sınırlı olabilir o yüzden altın yerine gümüş daha avantajlı olabilir." ifadelerini kullandı. Gümüş için de olumlu yorumlarda bulunan Tunç Şatıroğlu, "Gümüş dün 25,75 (DOLAR) direncinin üzerine attı. Bugün de üzerinde kapanış olursa direncin geçilmesi teyit edilmiş olacak" diye konuştu. Merkez Bankası'nın faiz kararı alacağını iddia eden Şatıorğlu,"TCMB (Merkez Bankası) faiz konusunda piyasa beklentisini karşılayacaktır diye düşünüyorum. Ancak şu kadar puan olur diye bir tahminde bulunmuyorum. Piyasa 100 puan bekliyor." İddiasında bulundu.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.