yandex

Silivri'de 111 kaçak yapı yıkıldı

TÜRKİYE (AA) - Anadolu Ajansı | 04.01.2021 - 20:14, Güncelleme: 04.01.2021 - 20:14 4058+ kez okundu.
 

Silivri'de 111 kaçak yapı yıkıldı

İstanbul'un Silivri ilçesinde belirlenen 261 kaçak konuttan 111'i yıkıldı. Diğerlerinin yıkım çalışması ise devam ediyor.

İstanbul'da salgını fırsat bilerek imar izni olmayan arazilere yapılan kaçak binalar yıkılıyor. Salgını bahane eden fırsatçılar, imar izni olmayan bu alanlara bina yaptı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Bir şehirden kaçış hissiyatı oluşturmuştu ama pandemi bunu 5'e katladı. İmar affının kötüye kullanılmasıyla beraber hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak yapılaşma söz konusu oldu" dedi. 111 konut yıkıldı 111 konutun yıkıldığını belirten Yılmaz, "150'nin üzerinde resmi prosedürleri devam eden konut var onları da yıkacağız" açıklamasını yaptı. Kaçak yapılarda havuz ve çocuk parkları olanlar bile var. Evlerin sahipleri ise farklı gerekçeler öne sürüyor. Yetkililer kaçak yapılarının yıkımının kararlılıkla süreceğini vurguluyor.
İstanbul'un Silivri ilçesinde belirlenen 261 kaçak konuttan 111'i yıkıldı. Diğerlerinin yıkım çalışması ise devam ediyor.

İstanbul'da salgını fırsat bilerek imar izni olmayan arazilere yapılan kaçak binalar yıkılıyor. Salgını bahane eden fırsatçılar, imar izni olmayan bu alanlara bina yaptı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Bir şehirden kaçış hissiyatı oluşturmuştu ama pandemi bunu 5'e katladı. İmar affının kötüye kullanılmasıyla beraber hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak yapılaşma söz konusu oldu" dedi.

111 konut yıkıldı

111 konutun yıkıldığını belirten Yılmaz, "150'nin üzerinde resmi prosedürleri devam eden konut var onları da yıkacağız" açıklamasını yaptı.

Kaçak yapılarda havuz ve çocuk parkları olanlar bile var. Evlerin sahipleri ise farklı gerekçeler öne sürüyor.

Yetkililer kaçak yapılarının yıkımının kararlılıkla süreceğini vurguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.