yandex

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karabekir Paşa 'yetimlerin babası'ydı

GÜNDEM 26.01.2021 - 20:37, Güncelleme: 26.01.2021 - 20:37 3630+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karabekir Paşa 'yetimlerin babası'ydı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazım Karabekir'in, Anadolu'da 6 bin çocuğu himaye ettiğini kaydederek, "Karabekir Paşa 'yetimlerin babası'ydı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazım Karabekir Paşa'nın 73. ölüm yıl dönümü dolayısıyla sosyal medyadan bir mesaj yayımladı. Erdoğan, İstiklal Harbi'nin kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın, çocuklara karşı muazzam bir muhabbet besleyen, ailesiz kalmış yavrulara kol kanat geren, çok şefkatli bir devlet adamı olduğunu söyledi. Karabekir'in, Anadolu'da 6 bin çocuğu himaye ettiğini, onların her türlü masrafını üstlendiğini anlatan Erdoğan, "Karabekir Paşa 'yetimlerin babası'ydı." dedi. Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu portre de Karabekir Paşa'nın Trabzon'da himayesine alıp her türlü ihtiyaçlarını giderdiği yetimlerin ona bir hediyesi. Portrenin altında yazan not, ecdadımızın ne denli müşfik, ne denli yüce gönüllü olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor: Yetimlerin Babası Kahraman Kazım Karabekir Paşa Hazretleri... Trabzon Ermeni Yetimleri Tarafından... Rumi 9 Eylül 1338 (1922)" TRT HABER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazım Karabekir'in, Anadolu'da 6 bin çocuğu himaye ettiğini kaydederek, "Karabekir Paşa 'yetimlerin babası'ydı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazım Karabekir Paşa'nın 73. ölüm yıl dönümü dolayısıyla sosyal medyadan bir mesaj yayımladı.

Erdoğan, İstiklal Harbi'nin kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın, çocuklara karşı muazzam bir muhabbet besleyen, ailesiz kalmış yavrulara kol kanat geren, çok şefkatli bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Karabekir'in, Anadolu'da 6 bin çocuğu himaye ettiğini, onların her türlü masrafını üstlendiğini anlatan Erdoğan, "Karabekir Paşa 'yetimlerin babası'ydı." dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu portre de Karabekir Paşa'nın Trabzon'da himayesine alıp her türlü ihtiyaçlarını giderdiği yetimlerin ona bir hediyesi. Portrenin altında yazan not, ecdadımızın ne denli müşfik, ne denli yüce gönüllü olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor:

Yetimlerin Babası Kahraman Kazım Karabekir Paşa Hazretleri... Trabzon Ermeni Yetimleri Tarafından... Rumi 9 Eylül 1338 (1922)"

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.