yandex

Çin’den ABD'ye koronavirüs tepkisi:

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 08.06.2021 - 20:20, Güncelleme: 08.06.2021 - 20:26 2128+ kez okundu.
 

Çin’den ABD'ye koronavirüs tepkisi:

Çin'in ABD Büyükelçiliği sözcüsü Liu Pengyu, ABD'nin 'koronavirüs Çin'deki laboratuvardan yayıldı' iddialarına cevap verdi.

Çin’in ABD’deki büyükelçiliğinin sözcüsü Liu Pengyu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kovid-19’un laboratuvardan sızdığı iddialarına cevap verdi. Pengyu, Kovid-19’un kökeninin bir bilim meselesi olduğunu belirterek, "bu konu dünya çapındaki bilim insanları tarafından ortaklaşa incelenmelidir. Herhangi bir sonuç, DSÖ prosedürlerine ve bilim temelli yöntemlere uygun olarak çıkarılmalıdır." açıklamasını yaptı. " IRAK YALANINDAN FARKSIZ" Büyükelçilik sözcüsü Liu Pengyu, "Çin’i karalama ve köken araştırmalarını politikleştirme kampanyası, Irak’ın 12 yıl önce kitle imha silahlarına sahip olduğuna dair yalanlardan farklı değildir” ifadelerini kullandı. ABD: " KORONAVİRÜS LABORATUVAR ÇIKIŞLI" ABD hükümetine bağlı bir laboratuvarın Kovid-19'un ortaya çıkışı hakkında hazırladığı gizli bir raporda virüsün Çin'in Wuhan kentindeki bir laboratuvardan sızmış olması makul bir varsayım olarak nitelendi ve doğruluğunun araştırılması tavsiye edildi. ABD hükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre Trump döneminde hazırlanan diğer bir gizli istihbarat raporunda da Çin’in Wuhan Viroloji Enstitüsü’nde çalışan üç araştırmacının Kasım 2019’da ağır rahatsızlık geçirerek hastaneye başvurduğu iddiasında bulunulmuştu.
Çin'in ABD Büyükelçiliği sözcüsü Liu Pengyu, ABD'nin 'koronavirüs Çin'deki laboratuvardan yayıldı' iddialarına cevap verdi.

Çin’in ABD’deki büyükelçiliğinin sözcüsü Liu Pengyu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kovid-19’un laboratuvardan sızdığı iddialarına cevap verdi.

PengyuKovid-19’un kökeninin bir bilim meselesi olduğunu belirterek, "bu konu dünya çapındaki bilim insanları tarafından ortaklaşa incelenmelidir. Herhangi bir sonuç, DSÖ prosedürlerine ve bilim temelli yöntemlere uygun olarak çıkarılmalıdır." açıklamasını yaptı.

IRAK YALANINDAN FARKSIZ"

Büyükelçilik sözcüsü Liu Pengyu, "Çin’i karalama ve köken araştırmalarını politikleştirme kampanyası, Irak’ın 12 yıl önce kitle imha silahlarına sahip olduğuna dair yalanlardan farklı değildir” ifadelerini kullandı.

ABD: " KORONAVİRÜS LABORATUVAR ÇIKIŞLI"

ABD hükümetine bağlı bir laboratuvarın Kovid-19'un ortaya çıkışı hakkında hazırladığı gizli bir raporda virüsün Çin'in Wuhan kentindeki bir laboratuvardan sızmış olması makul bir varsayım olarak nitelendi ve doğruluğunun araştırılması tavsiye edildi.

ABD hükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre Trump döneminde hazırlanan diğer bir gizli istihbarat raporunda da Çin’in Wuhan Viroloji Enstitüsü’nde çalışan üç araştırmacının Kasım 2019’da ağır rahatsızlık geçirerek hastaneye başvurduğu iddiasında bulunulmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.