yandex

İsrail SKT'si dolmuş aşı verdi

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 20.06.2021 - 13:38, Güncelleme: 20.06.2021 - 13:38 1827+ kez okundu.
 

İsrail SKT'si dolmuş aşı verdi

Siyonist İsrail, SKT'si geçmiş 1 milyondan fazla aşıyı Pfizer/BioNTech aşısını Filistin'e göndermişti. Aşı takasının iptal edilmesinden sonra soruşturma talebi geldi.

Filistin topraklarını işgal altında tutan Siyonist İsrail nüfusunun yüzde 85'ini aşılamasına rağmen, Filistin'in aşıya erişimine engel olmasıyla eleştiriliyordu. Geçtiğimiz günlerde Filistin yönetimi ile 1 milyondan fazla  Pfizer/ BioNTech aşı takası anlaşması yapan Siyonist İsrail, insanlık dışı bir skandala imza atmıştı.  İsrail'den gelen aşıların son kullanma tarihinin dolduğunu gören Filistin yönetimi aşıların İsrail'e geri iade edileceğini açıklamıştı.   "İŞGAL REJİMİ FİLİSTİNLİLERE ZARAR VERMEYE ÇALIŞIYOR" Filistinli Sağlık Çalışanları Sendikası konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Kahraman Filistin halkı tüm cephelerde işgale ve Yahudi yerleşimcilere karşı mücadele ederken ve koronavirüs salgınına karşı mücadelesini sürdürürken işgal rejimi son kullanma tarihi geçmiş aşılar göndererek Filistin halkının sağlığına zarar vermeye çalışıyor” dedi.   "KINAMAKTAN ÖTE SORUŞTURMA AÇILMALI" Yaşananın şaşkınlık verici olduğu ve kınanmayı gerektirdiği ifade edilen bildiride, aşı anlaşmasıyla ilgili şüpheleri artıran bir basın toplantısından öte açıklamalara ihtiyaç olduğu dile getirildi. Filistinli Sağlık Çalışanları Sendikası, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı olayla ilgili bilinmeyenlerin şeffaf bir şekilde aydınlatılması için soruşturma komitesi kurmaya ve komitenin ulaştığı sonuçları kamuoyuyla paylaşmaya davet etti.  Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Fetih liderlerinden Nasır el-Kudve başkanlığındaki Demokratik Ulusal Platform da ayrıntıların ortaya çıkarılması için bağımsız bir soruşturma komitesi kurulmasını talep etti.
Siyonist İsrail, SKT'si geçmiş 1 milyondan fazla aşıyı Pfizer/BioNTech aşısını Filistin'e göndermişti. Aşı takasının iptal edilmesinden sonra soruşturma talebi geldi.

Filistin topraklarını işgal altında tutan Siyonist İsrail nüfusunun yüzde 85'ini aşılamasına rağmen, Filistin'in aşıya erişimine engel olmasıyla eleştiriliyordu. Geçtiğimiz günlerde Filistin yönetimi ile 1 milyondan fazla  Pfizer/ BioNTech aşı takası anlaşması yapan Siyonist İsrail, insanlık dışı bir skandala imza atmıştı.  İsrail'den gelen aşıların son kullanma tarihinin dolduğunu gören Filistin yönetimi aşıların İsrail'e geri iade edileceğini açıklamıştı.

 

"İŞGAL REJİMİ FİLİSTİNLİLERE ZARAR VERMEYE ÇALIŞIYOR"

Filistinli Sağlık Çalışanları Sendikası konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Kahraman Filistin halkı tüm cephelerde işgale ve Yahudi yerleşimcilere karşı mücadele ederken ve koronavirüs salgınına karşı mücadelesini sürdürürken işgal rejimi son kullanma tarihi geçmiş aşılar göndererek Filistin halkının sağlığına zarar vermeye çalışıyor” dedi.

 

"KINAMAKTAN ÖTE SORUŞTURMA AÇILMALI"

Yaşananın şaşkınlık verici olduğu ve kınanmayı gerektirdiği ifade edilen bildiride, aşı anlaşmasıyla ilgili şüpheleri artıran bir basın toplantısından öte açıklamalara ihtiyaç olduğu dile getirildi. Filistinli Sağlık Çalışanları Sendikası, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı olayla ilgili bilinmeyenlerin şeffaf bir şekilde aydınlatılması için soruşturma komitesi kurmaya ve komitenin ulaştığı sonuçları kamuoyuyla paylaşmaya davet etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Fetih liderlerinden Nasır el-Kudve başkanlığındaki Demokratik Ulusal Platform da ayrıntıların ortaya çıkarılması için bağımsız bir soruşturma komitesi kurulmasını talep etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.