yandex

İstanbul'un en büyük katı atık merkezi açıldı

DİĞER 15.02.2022 - 16:32, Güncelleme: 15.02.2022 - 16:32 1796+ kez okundu.
 

İstanbul'un en büyük katı atık merkezi açıldı

İstanbul'da 9 ilçeye hizmet verecek, yılda 5,5 milyon litre yakıt tasarrufu sağlayacak ve tümüyle kurum öz kaynaklarıyla 30,5 milyon TL’ye mal edilen en büyük katı atık aktarma merkezi Başakşehir'de açıldı.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un en büyük tesisi olan “Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi” açılışı ve yeni hizmete alınan toplama ve temizlik araçlarının tanıtım töreni gerçekleştirildi. ‘Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi’ açılışında konuşan İmamoğlu, yeşil çözüm meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu belirterek, "Fasa fiso kavramların, bu işlerde yeri yoktur. Biz de bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Yerine getirme hususunda var olan engeller var ise, o engellerin müsebbibi, sorumlusu kim ise, onları da dile getirmekten, vatandaşımızın önünde şeffaf bir biçimde açıklamaktan geri durmayacağız” dedi. Seçim kampanyasında ‘daha yeşil bir İstanbul’ sözünü verdiklerini hatırlatan İmamoğlu, bu kapsamdaki yatırımlarının tam hızıyla devam ettiğini vurguladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve devletin diğer kurumları arasında müsilaj meselesinde hayata geçirilen ortak çalışma anlayışının önemli olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, sadece İSKİ’nin, İstanbul’un mükemmel bir su arıtma ve atık su tesisleriyle ilgili, tam donanımlı hale gelmesi için, yeni başlatılması gereken 1 milyar Euro’luk bir yatırıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, Marmara Denizi’ndeki müsilaj konusunda hayata geçirilen ortak çalışma anlayışının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan İmamoğlu, “Hep beraber ellerimizi taşın altına koyarak bir süreç yönetimi kararı verdik. Birimlerimiz çalışıyorlar, karşılıklı konuşuyorlar. Sayın Bakan’ının koordinasyonunda, İstanbul Valiliği, İBB ve birimleri bir araya gelip tek tek illerde yapacağı toplantıların ilkini başlatabilmenin heyecanını yaşıyoruz ve taşıyoruz. Yaklaşık 2,5-3 aydır bu tarihi bekliyoruz” çağrısında bulundu.

İstanbul'da 9 ilçeye hizmet verecek, yılda 5,5 milyon litre yakıt tasarrufu sağlayacak ve tümüyle kurum öz kaynaklarıyla 30,5 milyon TL’ye mal edilen en büyük katı atık aktarma merkezi Başakşehir'de açıldı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un en büyük tesisi olan “Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi” açılışı ve yeni hizmete alınan toplama ve temizlik araçlarının tanıtım töreni gerçekleştirildi.

‘Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi’ açılışında konuşan İmamoğlu, yeşil çözüm meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu belirterek, "Fasa fiso kavramların, bu işlerde yeri yoktur. Biz de bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Yerine getirme hususunda var olan engeller var ise, o engellerin müsebbibi, sorumlusu kim ise, onları da dile getirmekten, vatandaşımızın önünde şeffaf bir biçimde açıklamaktan geri durmayacağız” dedi.

Seçim kampanyasında ‘daha yeşil bir İstanbul’ sözünü verdiklerini hatırlatan İmamoğlu, bu kapsamdaki yatırımlarının tam hızıyla devam ettiğini vurguladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve devletin diğer kurumları arasında müsilaj meselesinde hayata geçirilen ortak çalışma anlayışının önemli olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, sadece İSKİ’nin, İstanbul’un mükemmel bir su arıtma ve atık su tesisleriyle ilgili, tam donanımlı hale gelmesi için, yeni başlatılması gereken 1 milyar Euro’luk bir yatırıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, Marmara Denizi’ndeki müsilaj konusunda hayata geçirilen ortak çalışma anlayışının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan İmamoğlu, “Hep beraber ellerimizi taşın altına koyarak bir süreç yönetimi kararı verdik. Birimlerimiz çalışıyorlar, karşılıklı konuşuyorlar. Sayın Bakan’ının koordinasyonunda, İstanbul Valiliği, İBB ve birimleri bir araya gelip tek tek illerde yapacağı toplantıların ilkini başlatabilmenin heyecanını yaşıyoruz ve taşıyoruz. Yaklaşık 2,5-3 aydır bu tarihi bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.