yandex

Adil düzen bir ihtiyaçtır

GÜNDEM (BBH) - Haber Merkezi | 18.02.2022 - 18:12, Güncelleme: 18.02.2022 - 18:16 2222+ kez okundu.
 

Adil düzen bir ihtiyaçtır

Milli Çözüm Dergisi, ilim ve fikir erbabının tenkit ve tekliflerini almak amacıyla, Adil Düzen’in temel esaslarını müzakereye açtı.

Adil Düzen’in temel esaslarını müzakereye açtı.  Milli Çözüm Dergisi’nin internet sayfasında, Veysel UZUN imzasıyla yayınlanan, ADİL EKONOMİK VE SİYASİ DÜZEN başlıklı makalede, Adil Düzen’in temel esasları anlatılarak, Devlet – Siyaset – Vatandaş ilişkisi masaya yatırıldı. Makalede, hür teşebbüsün ve mülkiyet hakkının yasaklanması, hürriyetlerin kısıtlanması, ahlak ve maneviyatın yozlaştırılmasının komünizmin sonunu hazırladığı…   Faizcilik ve tekelcilikle sömürü çarkının kurulması, küreselleşme palavrasıyla insanlığı köleleştiren ve bu zulüm saltanatını sürdürmek için savaş, işgal, anarşi, uyuşturucu, fuhuş, mafya gibi her türlü ahlâksızlığı ve zorbalığı mubah gören sistemin ise kapitalizmin sonunu getiren en önemli faktörler olduğuna vurgu yapıldı. Makalede, Adil Düzen’de; 1- Akl-ı selimin 2- Müspet bilimin 3- Vicdani kanaat ve tatminin 4- Tarihi birikim ve tecrübelerin 5- İlahi dinin prensiplerinin 6- Ve evrensel hukuk kaidelerinin Bunların hepsinin ortaklaşa “doğru” bulduklarını esas alıp, “yanlış” bulduklarından sakınılarak hazırlanan bir ADİL DÜZEN’E İHTİYAÇ VARDIR ve kaçınılmazdır ifadeleri yer aldı. Adil Düzen’de, Ekonomik, Siyasi, İlmi ve Ahlaki Düzenleri Temsil Eden ve “Devlet Şurası” denilen, 4 meclisli bir parlamento kurulacağı ifade edilen makalede, bugünkü iktidar - muhalefet kavgasının yerini, barışa ve ülkeye hizmet yarışına bırakacaktır denildi. Adil Ekonomik Düzen temel esaslarının maddeler halinde  açıklandığı makalede; paranın sadece üretilen bir mal ya da hizmetin değerini ifade ettiğine ve değişim (alışveriş) için gerekli olduğuna vurgu yapıldı. “Kalkınma için önce para lazım değildir” denilen makalede şu ifadelere yer verildi: “Örneğin bir ekmek üretmek için buğday, un, su, tuz, maya, odun (pişirici) ve insan emeği yeterlidir. Para ise; ancak ekmek üretildikten sonra, onu üretenlere ürettiği kadar tüketme hakkı tanıyan bir devlet belgesidir.” Makalenin tamamına ulaşmak için link: https://www.millicozum.com/mc/subat-2022/adil-ekonomik-ve-siyasi-duzen
Milli Çözüm Dergisi, ilim ve fikir erbabının tenkit ve tekliflerini almak amacıyla, Adil Düzen’in temel esaslarını müzakereye açtı.

Adil Düzen’in temel esaslarını müzakereye açtı. 

Milli Çözüm Dergisi’nin internet sayfasında, Veysel UZUN imzasıyla yayınlanan, ADİL EKONOMİK VE SİYASİ DÜZEN başlıklı makalede, Adil Düzen’in temel esasları anlatılarak, Devlet – Siyaset – Vatandaş ilişkisi masaya yatırıldı.

Makalede, hür teşebbüsün ve mülkiyet hakkının yasaklanması, hürriyetlerin kısıtlanması, ahlak ve maneviyatın yozlaştırılmasının komünizmin sonunu hazırladığı…

  Faizcilik ve tekelcilikle sömürü çarkının kurulması, küreselleşme palavrasıyla insanlığı köleleştiren ve bu zulüm saltanatını sürdürmek için savaş, işgal, anarşi, uyuşturucu, fuhuş, mafya gibi her türlü ahlâksızlığı ve zorbalığı mubah gören sistemin ise kapitalizmin sonunu getiren en önemli faktörler olduğuna vurgu yapıldı.

Makalede, Adil Düzen’de;

1- Akl-ı selimin

2- Müspet bilimin

3- Vicdani kanaat ve tatminin

4- Tarihi birikim ve tecrübelerin

5- İlahi dinin prensiplerinin

6- Ve evrensel hukuk kaidelerinin

Bunların hepsinin ortaklaşa “doğru” bulduklarını esas alıp, “yanlış” bulduklarından sakınılarak hazırlanan bir ADİL DÜZEN’E İHTİYAÇ VARDIR ve kaçınılmazdır ifadeleri yer aldı.

Adil Düzen’de, Ekonomik, Siyasi, İlmi ve Ahlaki Düzenleri Temsil Eden ve “Devlet Şurası” denilen, 4 meclisli bir parlamento kurulacağı ifade edilen makalede, bugünkü iktidar - muhalefet kavgasının yerini, barışa ve ülkeye hizmet yarışına bırakacaktır denildi.

Adil Ekonomik Düzen temel esaslarının maddeler halinde  açıklandığı makalede; paranın sadece üretilen bir mal ya da hizmetin değerini ifade ettiğine ve değişim (alışveriş) için gerekli olduğuna vurgu yapıldı. “Kalkınma için önce para lazım değildir” denilen makalede şu ifadelere yer verildi:

“Örneğin bir ekmek üretmek için buğday, un, su, tuz, maya, odun (pişirici) ve insan emeği yeterlidir. Para ise; ancak ekmek üretildikten sonra, onu üretenlere ürettiği kadar tüketme hakkı tanıyan bir devlet belgesidir.”

Makalenin tamamına ulaşmak için link:

https://www.millicozum.com/mc/subat-2022/adil-ekonomik-ve-siyasi-duzen

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.