yandex

Deprem bölgesinde en çok görülen salgın hastalıklar

SAĞLIK (BBH) - Haber Merkezi | 01.03.2023 - 12:30, Güncelleme: 01.03.2023 - 12:30 1653+ kez okundu.
 

Deprem bölgesinde en çok görülen salgın hastalıklar

6 Şubat günü ülkemiz Kahramanmaraş'ta yaşanan çok büyük bir deprem ile yüzleşti

6 Şubat günü ülkemiz Kahramanmaraş'ta yaşanan çok büyük bir deprem ile yüzleşti. Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Sivas, Elazığ, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Hatay gibi çevre on iki ilimizi de etkisi altına alan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra uzmanlar bölgelerde gerçekleşebilecek muhtemel salgın hastalıklar konusunda uyarılarda bulunuyor. Deprem sonrasında bulaşıcı hastalıkların ve salgınların ortaya çıkmasının ana nedeni, depremin ardından nüfusun önemli ölçüde yer değiştirebilmesi ve bu süreçte bölgedeki temel halk sağlığı hizmetlerine ulaşımda olabilecek aksamalardır. İşte deprem bölgelerinde meydana gelebilen hastalıklar... Depremden sonra soğuk hava, kalabalık yerlerde barınma, havalandırmanın yetersiz olması, beslenmenin yetersiz olması sebebiyle en çok görülen rahatsızlıklar akut solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Çok sık olmamakla birlikte bu hastalıkların yanında kızamık, bulaşıcı menenjit salgınları da görülebilir. Deprem sonrası enkaz altında kalma, kaçma sırasında oluşan ezilme yaralanmaları ve kontamine, deprem bölgesinde oluşan kirli yaralara bağlı deri ve yumuşak doku enfeksiyonları görülebilir. Bu sebeple tetanoz ortaya çıkabilir. Uzmanlar, deprem bölgesinden çıkan kişilerin mutlaka tetanoz aşısı yaptırmalarını önermektedir.
6 Şubat günü ülkemiz Kahramanmaraş'ta yaşanan çok büyük bir deprem ile yüzleşti
6 Şubat günü ülkemiz Kahramanmaraş'ta yaşanan çok büyük bir deprem ile yüzleşti. Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Sivas, Elazığ, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Hatay gibi çevre on iki ilimizi de etkisi altına alan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra uzmanlar bölgelerde gerçekleşebilecek muhtemel salgın hastalıklar konusunda uyarılarda bulunuyor. Deprem sonrasında bulaşıcı hastalıkların ve salgınların ortaya çıkmasının ana nedeni, depremin ardından nüfusun önemli ölçüde yer değiştirebilmesi ve bu süreçte bölgedeki temel halk sağlığı hizmetlerine ulaşımda olabilecek aksamalardır. İşte deprem bölgelerinde meydana gelebilen hastalıklar...
Depremden sonra soğuk hava, kalabalık yerlerde barınma, havalandırmanın yetersiz olması, beslenmenin yetersiz olması sebebiyle en çok görülen rahatsızlıklar akut solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Çok sık olmamakla birlikte bu hastalıkların yanında kızamık, bulaşıcı menenjit salgınları da görülebilir.
Deprem sonrası enkaz altında kalma, kaçma sırasında oluşan ezilme yaralanmaları ve kontamine, deprem bölgesinde oluşan kirli yaralara bağlı deri ve yumuşak doku enfeksiyonları görülebilir. Bu sebeple tetanoz ortaya çıkabilir. Uzmanlar, deprem bölgesinden çıkan kişilerin mutlaka tetanoz aşısı yaptırmalarını önermektedir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.