yandex

Elon Musk kendi kasabasını kuruyor!

DÜNYA (BBH) - Haber Merkezi | 15.03.2023 - 14:16, Güncelleme: 15.03.2023 - 14:16 1630+ kez okundu.
 

Elon Musk kendi kasabasını kuruyor!

Teknoloji milyarderi Elon Musk'ın ABD'nin Teksas eyaletinde "Kolorado Nehri kıyısındaki bir Teksas ütopyası" adıyla kendi kasabasını kurmayı planladığı iddia edildi.

Projede adı geçenler arasında Kanye West ve Grimes da var. 51 yaşındaki Musk, geçen yıl Twitter'ın başına geçmesiyle de gündem olmuştu. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın (WSJ) haberinde, Musk'ın Snailbrook adlı kasabasını eyaletin başkenti Austin'e yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Bastrop County'de inşa etmeyi hedeflediği öne sürüldü. WSJ'nin aktardığına göre Tesla CEO'su, son üç yıl içinde bu bölgeden yaklaşık 1400 hektarlık arazi satın aldı. Musk'ın yeni kuracağı kasabada, Los Angeles'taki trafik sorununu çözmek için tüneller inşa etmek amacıyla 2016'da kurduğu Boring Company'nin yanı sıra Austin'deki Tesla fabrikasında ve SpaceX tesislerinde çalışanların da konaklamasını istediği bildirildi. Bunun için de kasabadaki evlerin piyasa değerlerinin altında kiralanacağı öne sürüldü.
Teknoloji milyarderi Elon Musk'ın ABD'nin Teksas eyaletinde "Kolorado Nehri kıyısındaki bir Teksas ütopyası" adıyla kendi kasabasını kurmayı planladığı iddia edildi.
Projede adı geçenler arasında Kanye West ve Grimes da var. 51 yaşındaki Musk, geçen yıl Twitter'ın başına geçmesiyle de gündem olmuştu. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın (WSJ) haberinde, Musk'ın Snailbrook adlı kasabasını eyaletin başkenti Austin'e yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Bastrop County'de inşa etmeyi hedeflediği öne sürüldü.
WSJ'nin aktardığına göre Tesla CEO'su, son üç yıl içinde bu bölgeden yaklaşık 1400 hektarlık arazi satın aldı. Musk'ın yeni kuracağı kasabada, Los Angeles'taki trafik sorununu çözmek için tüneller inşa etmek amacıyla 2016'da kurduğu Boring Company'nin yanı sıra Austin'deki Tesla fabrikasında ve SpaceX tesislerinde çalışanların da konaklamasını istediği bildirildi. Bunun için de kasabadaki evlerin piyasa değerlerinin altında kiralanacağı öne sürüldü.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.