yandex

Aliyev ‘Şimdi artık barış zamanı’

DÜNYA (BBH) - Haber Merkezi | 15.03.2023 - 14:20, Güncelleme: 15.03.2023 - 14:20 1568+ kez okundu.
 

Aliyev ‘Şimdi artık barış zamanı’

Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından organize edilen 10. Küresel Bakü

Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından organize edilen 10. Küresel Bakü Forumu Bakü’de başladı. Foruma 4 ülkenin cumhurbaşkanı, 2 ülkenin başbakanı, 6 ülkenin meclis başkanı ve bakanı, Birleşmiş Milletlerin 5 kurumunun başkanı, 25 eski cumhurbaşkanı, 21 eski başbakan, 21 ülkenin dışişleri bakan yardımcıları başta olmak üzere 61 ülkeden 360 temsilci katılıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, burada yaptığı konuşmasında “Ermenistan ile ihtilafı barışçıl yollarla çözmek için elimizden geleni yaptık. Ermenistan, 1 milyon Azerbaycanlıya karşı etnik temizlik politikası yürüterek onları Karabağ’dan ve diğer yerlerden sürerek mağdur etti. Komşularımız işgalden kurtarılan topraklarımızda kentsel, kültürel ve çevre yıkımları gerçekleştirdi. Azerbaycan halkının intikam almaya manevi hakkı var. Bunu savaş alanında yaptık. Ermenistan’ın aksine biz herhangi bir savaş suçu veya soykırım yapmadık. Bu başarıları savaş alanında elde ettik. Bu zorla değiştirilemez. Bu, Azerbaycan’ın tutumu. Bu, sadece bizim işimiz için değil, dünyadaki tüm ihtilaflar için geçerli. Bu konudaki tutumumuzu açık bir şekilde ortaya koyduk. Şimdi artık barış yapma zamanı. Barışçıl müzakereler yapmak için Kasım 2020’de girişimde bulunduk. Beş ana ilke var ve bunlar Ermenistan ile barış anlaşmasının temelini oluşturabilir” ifadelerini kullandı
Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından organize edilen 10. Küresel Bakü
Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından organize edilen 10. Küresel Bakü Forumu Bakü’de başladı. Foruma 4 ülkenin cumhurbaşkanı, 2 ülkenin başbakanı, 6 ülkenin meclis başkanı ve bakanı, Birleşmiş Milletlerin 5 kurumunun başkanı, 25 eski cumhurbaşkanı, 21 eski başbakan, 21 ülkenin dışişleri bakan yardımcıları başta olmak üzere 61 ülkeden 360 temsilci katılıyor.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, burada yaptığı konuşmasında “Ermenistan ile ihtilafı barışçıl yollarla çözmek için elimizden geleni yaptık. Ermenistan, 1 milyon Azerbaycanlıya karşı etnik temizlik politikası yürüterek onları Karabağ’dan ve diğer yerlerden sürerek mağdur etti. Komşularımız işgalden kurtarılan topraklarımızda kentsel, kültürel ve çevre yıkımları gerçekleştirdi. Azerbaycan halkının intikam almaya manevi hakkı var. Bunu savaş alanında yaptık. Ermenistan’ın aksine biz herhangi bir savaş suçu veya soykırım yapmadık. Bu başarıları savaş alanında elde ettik. Bu zorla değiştirilemez. Bu, Azerbaycan’ın tutumu. Bu, sadece bizim işimiz için değil, dünyadaki tüm ihtilaflar için geçerli. Bu konudaki tutumumuzu açık bir şekilde ortaya koyduk. Şimdi artık barış yapma zamanı. Barışçıl müzakereler yapmak için Kasım 2020’de girişimde bulunduk. Beş ana ilke var ve bunlar Ermenistan ile barış anlaşmasının temelini oluşturabilir” ifadelerini kullandı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.