yandex

Kabineyi baştan aşağıya değiştirecek!

SİYASET (BBH) - Haber Merkezi | 24.03.2023 - 15:17, Güncelleme: 24.03.2023 - 15:17 1307+ kez okundu.
 

Kabineyi baştan aşağıya değiştirecek!

2023 seçimlerine doğru geri sayım başladı. Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterirken, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday gösterdi. Cumhur İttifakı kulislerinden aktarılan iddialara göre Erdoğan mevcut kabineyi tamamen değiştirecek. '11 ilde 11 bakan' formülüyle depremin yaşandığı 11 ilde 11 bakan aday gösterilecek.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı yardımcılığı için yeni bir karar alınması gündemde. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP'nin ise 3 bakanlıkla Kabine'de yer alacağı kulislerde konuşuluyor. İşte kulislerde konuşulanlar: Mevcut kabinenin tamamını büyükşehirlerden aday gösterme planı var. Depremin etkilediği '11 ilde 11 bakan' formülü üzerinde duruluyor. Bu 11 il dışında da büyükşehirlerde Bakan adaylar olacak. Mesela Hulusi Akar'ın Kayseri'den aday gösterilebileceği konuşuluyor. Milletvekili yapılması planlanan mevcut bakanların seçim sonrası olası yeni kabinede ise yer bulmaları, Meclis'teki sayısal tabloyla orantılı olacak. Ama eğer 'Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçilirse kabinesini de yenileyecek' beklentisi yüksek. Başkan yardımcısı konusunda sayıda bir artış beklentisi yok. Cumhurbaşkanı'nın yine tek başkan yardımcısı ile yola devam edebileceği yönünde beklenti büyük. Fuat Oktay içinse milletvekilliği ve sonrasında TBMM Başkanı olma seçeneği konuşulmaya başlandı. MHP'den bir talep yok, henüz görüşülmedi ama AK Parti içinde yapılan değerlendirmelerde MHP'ye de en az üç bakanlık verilmesini önerenler var. 'Bunun seçim öncesi açıklanması MHP seçmeninin motivasyonu açısından etkili olabilir' görüşünden yola çıkılarak bu konu değerlendiriliyor. HÜDAPAR'ın da kararını hafta sonuna kadar duyuracağı belirtilmişti. Bugün yarın açıklaması bekleniyor. HÜDAPAR'ın seçime başta Batman olmak üzere 7-8 ilde AK Parti listelerinden girmesi bekleniyor.
2023 seçimlerine doğru geri sayım başladı. Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterirken, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday gösterdi. Cumhur İttifakı kulislerinden aktarılan iddialara göre Erdoğan mevcut kabineyi tamamen değiştirecek. '11 ilde 11 bakan' formülüyle depremin yaşandığı 11 ilde 11 bakan aday gösterilecek.
Aynı zamanda Cumhurbaşkanı yardımcılığı için yeni bir karar alınması gündemde. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP'nin ise 3 bakanlıkla Kabine'de yer alacağı kulislerde konuşuluyor.
İşte kulislerde konuşulanlar: Mevcut kabinenin tamamını büyükşehirlerden aday gösterme planı var. Depremin etkilediği '11 ilde 11 bakan' formülü üzerinde duruluyor. Bu 11 il dışında da büyükşehirlerde Bakan adaylar olacak. Mesela Hulusi Akar'ın Kayseri'den aday gösterilebileceği konuşuluyor. Milletvekili yapılması planlanan mevcut bakanların seçim sonrası olası yeni kabinede ise yer bulmaları, Meclis'teki sayısal tabloyla orantılı olacak. Ama eğer 'Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçilirse kabinesini de yenileyecek' beklentisi yüksek.
Başkan yardımcısı konusunda sayıda bir artış beklentisi yok. Cumhurbaşkanı'nın yine tek başkan yardımcısı ile yola devam edebileceği yönünde beklenti büyük. Fuat Oktay içinse milletvekilliği ve sonrasında TBMM Başkanı olma seçeneği konuşulmaya başlandı. MHP'den bir talep yok, henüz görüşülmedi ama AK Parti içinde yapılan değerlendirmelerde MHP'ye de en az üç bakanlık verilmesini önerenler var. 'Bunun seçim öncesi açıklanması MHP seçmeninin motivasyonu açısından etkili olabilir' görüşünden yola çıkılarak bu konu değerlendiriliyor.
HÜDAPAR'ın da kararını hafta sonuna kadar duyuracağı belirtilmişti. Bugün yarın açıklaması bekleniyor. HÜDAPAR'ın seçime başta Batman olmak üzere 7-8 ilde AK Parti listelerinden girmesi bekleniyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.