yandex

50 yıl sonra nüfus sayımı yapılacak!

DÜNYA (BBH) - Haber Merkezi | 18.05.2023 - 10:48, Güncelleme: 18.05.2023 - 10:49 1289+ kez okundu.
 

50 yıl sonra nüfus sayımı yapılacak!

Afrika ülkesi Somali nüfus sayımına hazırlanıyor. İki yıl boyunca sürmesi planlanan sayım, adreslere doğrudan gidilerek gerçekleştirilecek.

Kırsalda yaşayan ve evsiz kişiler için de farklı bir metodoloji kullanılarak bunların genellikle yaşadığı yerler esas alınacak ve buralarda sayım yapılacak. Sayımda 30 bin memur görev alacak. Sayım yapılmadan önce ülkenin geneli uydu üzerinden haritalandırılarak, her eve sayım için gidildiğinden emin olunacak. Ülkede son sayım 1975 yılında gerçekleştirilmiş, bu sayımda nüfus 4.2 milyon olarak tespit edilmişti. İkinci sayım 1984 yılında yapılmış ancak sonuçları yayınlanmamıştı. Birleşmiş Milletler Somali'nin nüfusunun 12 ile 16 milyon arasında olduğunu tahmin ediyor. Gerçek nüfusun ise daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.
Afrika ülkesi Somali nüfus sayımına hazırlanıyor. İki yıl boyunca sürmesi planlanan sayım, adreslere doğrudan gidilerek gerçekleştirilecek.
Kırsalda yaşayan ve evsiz kişiler için de farklı bir metodoloji kullanılarak bunların genellikle yaşadığı yerler esas alınacak ve buralarda sayım yapılacak. Sayımda 30 bin memur görev alacak. Sayım yapılmadan önce ülkenin geneli uydu üzerinden haritalandırılarak, her eve sayım için gidildiğinden emin olunacak. Ülkede son sayım 1975 yılında gerçekleştirilmiş, bu sayımda nüfus 4.2 milyon olarak tespit edilmişti. İkinci sayım 1984 yılında yapılmış ancak sonuçları yayınlanmamıştı.
Birleşmiş Milletler Somali'nin nüfusunun 12 ile 16 milyon arasında olduğunu tahmin ediyor. Gerçek nüfusun ise daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.