yandex

Konut satışında yeni dönem: Ev alıp satacaklar dikkat!

EKONOMİ 08.12.2023 - 13:28, Güncelleme: 08.12.2023 - 13:39 839+ kez okundu.
 

Konut satışında yeni dönem: Ev alıp satacaklar dikkat!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren bir karar Ticaret Bakanlığı tarafından açıklandı. İşte ayrıntılar…

"Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı"nı açıklayan Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe yaşanan sorunlara çözüm bulmak ve sektör temsilcilerinin isteklerini karşılamayı hedefliyor. Taslakta göze çarpan değişikliklerden biri de, emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesi için gerekli olan şartlarda yapılan esneklikler oldu. Mesleki deneyim şartı ortadan kalktığı için, diğer koşulları sağlayan emlak işletmeleri yetki belgesi almada zorlanmayacak. Bu sayede sektörde yetki belgesi sahibi olanların sayısının artması amaçlanıyor. Bunun yanı sıra, taşınmaz satış ilanlarını internet üzerinden yayınlayan kişilerin aynı taşınmaz için farklı fiyatlarla birden fazla ilan veremeyeceği ifade ediliyor. İnternet ortamındaki ilanlara yönelik düzenlemelerde de yenilikler yapılan taslak, başkasının taşınmazını satmak için ilan verenlerin farklı fiyatlarla birden fazla ilan girmesine izin vermeyeceğini vurguluyor. AYKIRI İLANLARA PARA CEZASI  Taslak, kurala aykırı ilanlara uygulanacak para cezalarını da içeriyor. Kural ihlali durumunda ilgili kanunlarda belirtilen suçun niteliğine göre değişen miktarlarda para cezaları uygulanacak. Ayrıca, yetki belgesi verilme şartları arasında yer alan "kasten işlenen bir suçtan dolayı 5 yıldan fazla kesinleşmiş hapis cezası alınmamış olması" kuralı da "kasten işlenen suçlardan dolayı toplam 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası alınmamış olması" şeklinde değiştirilecek. Yetki belgesi olmadan taşınmaz ticareti faaliyeti yürütenlere yönelik idari para cezalarının uygulanması il müdürlüklerine devredilecek. Bu düzenlemelerin, taşınmaz ticaretinde şeffaflığı artırarak sektördeki dengeyi sağlamaya yönelik önemli bir adım olduğu ifade ediliyor.
Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren bir karar Ticaret Bakanlığı tarafından açıklandı. İşte ayrıntılar…

"Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı"nı açıklayan Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe yaşanan sorunlara çözüm bulmak ve sektör temsilcilerinin isteklerini karşılamayı hedefliyor.

Taslakta göze çarpan değişikliklerden biri de, emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesi için gerekli olan şartlarda yapılan esneklikler oldu.

Mesleki deneyim şartı ortadan kalktığı için, diğer koşulları sağlayan emlak işletmeleri yetki belgesi almada zorlanmayacak. Bu sayede sektörde yetki belgesi sahibi olanların sayısının artması amaçlanıyor.

Bunun yanı sıra, taşınmaz satış ilanlarını internet üzerinden yayınlayan kişilerin aynı taşınmaz için farklı fiyatlarla birden fazla ilan veremeyeceği ifade ediliyor.

İnternet ortamındaki ilanlara yönelik düzenlemelerde de yenilikler yapılan taslak, başkasının taşınmazını satmak için ilan verenlerin farklı fiyatlarla birden fazla ilan girmesine izin vermeyeceğini vurguluyor.

AYKIRI İLANLARA PARA CEZASI 


Taslak, kurala aykırı ilanlara uygulanacak para cezalarını da içeriyor. Kural ihlali durumunda ilgili kanunlarda belirtilen suçun niteliğine göre değişen miktarlarda para cezaları uygulanacak.

Ayrıca, yetki belgesi verilme şartları arasında yer alan "kasten işlenen bir suçtan dolayı 5 yıldan fazla kesinleşmiş hapis cezası alınmamış olması" kuralı da "kasten işlenen suçlardan dolayı toplam 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası alınmamış olması" şeklinde değiştirilecek.

Yetki belgesi olmadan taşınmaz ticareti faaliyeti yürütenlere yönelik idari para cezalarının uygulanması il müdürlüklerine devredilecek.

Bu düzenlemelerin, taşınmaz ticaretinde şeffaflığı artırarak sektördeki dengeyi sağlamaya yönelik önemli bir adım olduğu ifade ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.