yandex

Soykırım yargılanmaya başlıyor.

GÜNDEM (MG) - Milli Gazete | 11.01.2024 - 10:05, Güncelleme: 11.01.2024 - 10:05 1115+ kez okundu.
 

Soykırım yargılanmaya başlıyor.

Soykırım yargılanmaya başlıyor

Güney Afrika ile İsrail arasındaki dava, Birleşmiş Milletler’in temel yargı organı olup Hollanda’nın idari başkenti Lahey’deki Barış Sarayı’nda faaliyet gösteren Uluslararası Adalet Divanında görülecek. 2 gün sürecek duruşmalar bugün başlıyor. İSRAİL’İ, İNGİLİZ HUKUKÇU MALCOLM SHAW SAVUNACAK Davada Güney Afrika tarafını daha önce UAD’de çeşitli defalar hâkimlik yapan Güney Afrikalı Profesör John Dugard başkanlığındaki hukukçuların, İsrail tarafını ise İngiliz hukukçu Malcolm Shaw’ın temsil etmesi bekleniyor. 15 HÂKİM DAVAYA BAKACAK UAD’de 9 yıllığına seçilen 15 hâkim görev alırken, bu kişiler genellikle eski hâkimler, diplomatlar, avukatlar ve akademisyenlerden oluşuyor. UAD Statüsü’nün 31. maddesi gereği hâkimler arasında vatandaşı olmayan bir ülkenin davası görüldüğünde, dava tarafı ülke sadece o dava özelinde görev alması koşuluyla “ad hoc” denilen geçici hâkim atayabiliyor.  
Soykırım yargılanmaya başlıyor

Güney Afrika ile İsrail arasındaki dava, Birleşmiş Milletler’in temel yargı organı olup Hollanda’nın idari başkenti Lahey’deki Barış Sarayı’nda faaliyet gösteren Uluslararası Adalet Divanında görülecek. 2 gün sürecek duruşmalar bugün başlıyor.

İSRAİL’İ, İNGİLİZ HUKUKÇU MALCOLM SHAW SAVUNACAK

Davada Güney Afrika tarafını daha önce UAD’de çeşitli defalar hâkimlik yapan Güney Afrikalı Profesör John Dugard başkanlığındaki hukukçuların, İsrail tarafını ise İngiliz hukukçu Malcolm Shaw’ın temsil etmesi bekleniyor.

15 HÂKİM DAVAYA BAKACAK

UAD’de 9 yıllığına seçilen 15 hâkim görev alırken, bu kişiler genellikle eski hâkimler, diplomatlar, avukatlar ve akademisyenlerden oluşuyor. UAD Statüsü’nün 31. maddesi gereği hâkimler arasında vatandaşı olmayan bir ülkenin davası görüldüğünde, dava tarafı ülke sadece o dava özelinde görev alması koşuluyla “ad hoc” denilen geçici hâkim atayabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.