yandex

Uzaya Yolculuğun Sınırlarını Aşan Kahraman! Alper Gezeravcı Kimdir?

GÜNDEM (BBH) - Haber Merkezi | 17.01.2024 - 20:54, Güncelleme: 17.01.2024 - 20:59 1095+ kez okundu.
 

Uzaya Yolculuğun Sınırlarını Aşan Kahraman! Alper Gezeravcı Kimdir?

Alper Gezeravcı: Cesaretin ve Başarının İsimlendirilemez Hikayesi! Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu ve Uzay Aracı Pilotu Olarak Ülkemizi Gururlandıran Gezeravcı’nın Özgeçmişi ve Eşsiz Başarıları!

Alper Gezeravcı, Türk askerî pilot ve Türkiye’nin ilk uzay yolcusudur. 2 Aralık 1979 tarihinde Mersin’de doğmuştur. Gezeravcı, Işıklar Askeri Lisesi’ni ve Hava Harp Okulu’nu başarıyla tamamladıktan sonra, Hava Kuvvetleri’nde F-16 pilotu olarak görev yapmıştır. 21 yıllık kariyeri boyunca, F-16 uçağıyla 2 bin 500 saatten fazla uçuş gerçekleştirmiştir. 2023 yılında Türkiye Uzay Ajansı (TÜBİTAK UZAY) tarafından Axiom Mission 3 görevine seçilen Alper Gezeravcı, bu görevle birlikte Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olmuştur. 10 Şubat 2024 tarihinde, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden Axiom Station’a giden SpaceX Dragon kapsülüyle fırlatılan Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirmiştir. Alper Gezeravcı evli bir pilot olup iki çocuk babasıdır. Kendisi, Türkiye’nin uzay araştırmalarındaki başarısını temsil eden özel bir figürdür. Yüksek teknoloji ve bilimsel araştırmalar için ilham verici bir örnektir.
Alper Gezeravcı: Cesaretin ve Başarının İsimlendirilemez Hikayesi! Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu ve Uzay Aracı Pilotu Olarak Ülkemizi Gururlandıran Gezeravcı’nın Özgeçmişi ve Eşsiz Başarıları!

Alper Gezeravcı, Türk askerî pilot ve Türkiye’nin ilk uzay yolcusudur. 2 Aralık 1979 tarihinde Mersin’de doğmuştur.

Gezeravcı, Işıklar Askeri Lisesi’ni ve Hava Harp Okulu’nu başarıyla tamamladıktan sonra, Hava Kuvvetleri’nde F-16 pilotu olarak görev yapmıştır. 21 yıllık kariyeri boyunca, F-16 uçağıyla 2 bin 500 saatten fazla uçuş gerçekleştirmiştir.

2023 yılında Türkiye Uzay Ajansı (TÜBİTAK UZAY) tarafından Axiom Mission 3 görevine seçilen Alper Gezeravcı, bu görevle birlikte Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olmuştur.

10 Şubat 2024 tarihinde, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden Axiom Station’a giden SpaceX Dragon kapsülüyle fırlatılan Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirmiştir.

Alper Gezeravcı evli bir pilot olup iki çocuk babasıdır. Kendisi, Türkiye’nin uzay araştırmalarındaki başarısını temsil eden özel bir figürdür. Yüksek teknoloji ve bilimsel araştırmalar için ilham verici bir örnektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.